Femeile au tendinta de a-si alege partenerul de viata in functie de aspectul fizic al tatalui, iar barbatii -de a-si alege drept partenera o femeie ce seamana cu mama acestora.

Ai o mama frumoasa sau un tata atractiv? Inseamna ca exista o mare posibilitate ca si partenerul tau sa fie la randul sau atragator. Nu este un simplu mit si nu sunt niste teorii psihologice nedemonstrate. Sunt concluziile unui studiu bazat pe similaritatile faciale dintre parteneri si parintii acestora.

Oamenii de stiinta ne confirma ca da, femeile au tendinta de a-si alege partenerul de viata in functie de aspectul fizic al tatalui, iar barbatii -de a-si alege drept partenera o femeie ce seamana cu mama acestora. Rezultatele studiului au aparut recent in publicatia “Proceedings of the Royal Society”.

Avand ca punct de plecare maniera in care este proportionata fata, Tamás Bereczkei, profesor biolog in cadrul Universitatii Pecs din Ungaria, si alti cercetatori au studiat dimensiunile faciale a 67 de cupluri tinere ce se bucurau de o relatie de lunga durata. In acelasi timp, au analizat si proportiile fetei parintilor, tinand cont de proportia lungime-latime, de cea dintre lungimea nasului si inaltimea fetei si de cea dintre deschiderea gurii si inaltimea fetei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Echipa de cercetatori a comparat dimensiuni faciale si a constatat ca fata partenerului persoanei de sex feminin seamana cu cea a tatalui acesteia. Asemanarea dintre partenerul persoanei de sex feminin si tatal acesteia a fost una izbitoare mai ales in ceea ce priveste dimensiunile centrului fetei, proportia lungime nas-inaltime fata si largime ochi-inaltime fata a barbatului fiind similara cu cea a tatalui femeii.

Acelasi lucru a putut fi constatat si in cazul barbatilor. Multe din trasaturile faciale ale partenerelor lor erau identice cu cele ale mamei, mai ales cele ce apartineau partii inferioare a fetei. Partenerele persoanelor de sex feminin aveau aproximativ aceeasi circumferinta a buzelor, iar proportia dintre maxilar si latimea fetei era aproape identica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri