12:09, 6 Septembrie 2013 publicat în Lifestyle

O poveste despre cum lucrurile aparent mici pot face diferenta!

Era odata ca niciodata un om intelept care obisnuia sa mearga la ocean pentru a-si gasi inspiratia in scrierile sale. Inainte de a-si incepe munca, ii placea sa se plimbe pe plaja. Intr-o buna zi, se plimba de-a lungul tarmului si pe cand admira peisajul vede in departare un alt om miscandu-se ca si cum ar fi dansat. Gandul ca cineva danseaza pe plaja l-a facut sa zambeasca asa ca a inceput sa mearga mai repede pentru a-l ajunge din urma.

Foto Stea de mare_Shutterstock

Citeste si:
Topul si semnificatia celor mai frecvente prenume folosite in 2012!
Topul si semnificatia celor...

Pe cand s-a apropiat, a vazut ca cel care parea ca danseaza era de fapt un baietel. Baietelul nu dansa, ci culegea ceva de pe jos cu mare delicatete, aruncandu-l apoi in ocean. Pe jos, zaceau peste tot stele de mare. Valurile aruncasera pe tarm mii de stele de mare. Baiatul ajungea la fiecare stea de mare de pe tarm, o culegea si o arunca inapoi in ocean. Batranul il privea amuzat si contrariat.

Copile, de ce arunci stelele de mare in ocean?”

Citeste si:
NIVEA Soft 2011: o adevarata declaratie de stil
NIVEA Soft 2011: o adevarata...

“Soarele este sus pe cer, fluxul nu va mai fi in curand si daca nu le arunc inapoi vor muri.”

“Dar, copile, uita-te la aceasta plaja! Sunt kilometri de plaja si stele de mare peste tot. Ceea ce faci tu nu schimba situatia, nu face cu nimic diferenta."

Baiatul a parut descumpanit si pentru cateva secunde nu a spus nimic. Dupa cateva momente insa, s-a aplecat iarasi si a cules de pe jos o alta stea de mare, azvarlindu-o inapoi in ocean cat de departe a putut. Apoi s-a uitat la omul care il privea si i-a spus:


“Ei bine, pentru aceasta a facut diferenta.”

Adaptat dupa povestea originala de Loren C. Eiseley (1907 – 1977)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri