9 Septembrie 2013 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Faceti cunostinta prin intermediul imaginilor cu unul dintre cele mai spectaculoase, extravagante si futuriste orase ale lumii: Dubai. Dubai-ul este unul din cele 7 emirate ce formeaza Emiratele Arabe Unite (cel mai modern si dezvoltat), un oras-stat in sine, in care totul pare la superlativ.

Foto Moscheea Jumeirah din dubai_Shutterstock

Moscheea Jumeirah, devenita un simbol al orasului Dubai si situata in Bur Dubai, este singura moschee ce poate fi vizitata si de cei care au alta religie. Se spune despre ea ca este cea mai fotografiata moschee din Dubai. Jumeirah Mosque atrage atentia prin arhitectura islamica moderna si spectaculoasa si prin cele doua minarete impresionante, printre cele mai mari din lume. Este construita din piatra, in stilul traditional medieval fatimid.

Foto Burj Al Arab. Credite foto: Kazlouski Siarhei / Shutterstock.com

Poate ca cea mai cunoscuta si reprezentativa cladire a Dubaiului este Burj Al Arab. Burj Al Arab se afla pe o insula artificiala, la 280 de metri de plaja Jumeirah, si este legat de tarm printr-un pod. Conceput intr-o forma unica, ce doreste sa imite forma unui "dhow",barca traditionala araba, Burj Al Arab este patrulea hotel din lume ca marime (321 metri) si considerat a fi cel mai luxos.

Foto Burj Al Arab. Credite foto: Pawel Szczepanski / Shutterstock.com

Foto Atlantis The Palm. Credite foto: Irina Schmidt / Shutterstock.com

Hotelul Atlantis The Palm din Dubai este un hotel luxos de 5 stele, construit pe o insula artificiala, dupa modelul Resortului Atlantis - Insula Paradis din Bahamas. Parcul acvativ pe care il gazduieste este unul dintre cele mai mari din Orientul Mijlociu (160 000 de metri patrati), iar hotelul este cunoscut pentru faptul ca vizitatorii au ocazia unica de a inota alaturi de delfini. Acvariul hotelului, cu o capacitate de 11 milioane de litri de apa, a avut drept musafir si un rechin-balena, care a fost eliberat insa in 2010.

Foto Fortul Al Fahidi. Credite foto: dinosmichail / Shutterstock.com

Fortul Al Fahidi ce gazduieste astazi Muzeul Dubaiului este cea mai veche cladire din Dubai si poate si cel mai important monument istoric al luxosului oras. Cladirea a fost construita in 1787 si a gazduit seici in interiorul incaperilor sale, fiind ulterior si sediu al guvernului. Fortul Al Fahidi este considerat a fi cea mai veche capodopera arhitecturala a Dubaiului. Galeriile Muzeului Dubai ne invita sa descoperim viata autentica si traditionala a localnicilor de dinainte de dezvoltarea metropolei de astazi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri