18 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 47 share-uri

Toti marii ganditori ai omenirii, filosofi, fizicieni, cercetatori au incercat sa formuleze ipoteze care sa explice existenta noastra si REALITATEA. Acestea sunt doar cateva perspective care , indiferent ca exprima sau nu ADEVARUL, ne pot cu siguranta oferi o perspectiva cu mult largita asupra existentei noastre.

3. Prezentismul

Ne-am obisnuit sa privim timpul ca pe o diviziune: trecut, prezent si viitor.

Prezentismul argumenteaza ca trecutul si viitorul sunt concepte imaginate, cand de fapt doar prezentul este real. Cu alte cuvinte, totul inceteaza sa mai existe in momentul cand deja devine trecut. Viitorul este de asemenea doar imaginatie, pentru ca timpul nu poate sa existe inainte si dupa ce s-a intamplat, dupa cum spune si Sfantul Augustin.

Wikipedia: Augustin este unul din cei mai influenti ganditori, poate cel mai influent dintre toti, mai ales daca tinem seama de faptul ca inclusiv platonismul a influentat gandirea medievala prin intermediul lui Augustin. El ramane o autoritate mai mult de o mie de ani după moartea sa, influentand, de exemplu, gandirea lui Descartes.

Inlocuieaste conceptia timpului ciclic cu aceea a timpului istoric, linear; istoria este “tamaduitoare” in sensul de drum catre bine. Invatatura autentica este posibila numai prin iluminare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  


Omul se poate indoi de multe dar nu si de certitudinea existentei sale.
(perspectiva premerge rationalismul cartezian).

4. Eternalism

Este filosofia opusa prezentismului. Este o teorie filosofica care spune ca timpul este multi-fatetat, pe mai multe layere si ca el poate fi compresat. Toate formele timpului exista simultan si in acelasi timp reale, considera aceasta teorie, doar ca masurarea sa depinde de observator. Ceea ce el vede depinde de perspectiva din care el priveste.

Adeptii contemporani ai teoriei argumenteaza aceasta perspectiva prin intermediul teoriei relativitatii, care ii da timpului o ontologie similara cu cea a spatiului.

Foto: Shutterstock.com; multivers, universuri paralele

5. Teoria Multiversului

Este una dintre cele mai vehiculate teorii in ultima perioada. Cu totii am auzit despre universuri paralele. Potrivit acestei perspective, ar exista lumi similare cu a noastra, cu mici (sau uneori mari) schimbari sau diferente. Potrivit acestei teorii, ar putea exista o infinitate de realitati alternative!

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Wikipedia: Multiversul este o multime ipotetica de mai multe universuri posibile (inclusiv universul in care ne aflam) care impreuna cuprind tot ceea ce exista si poate exista: totalitatea spatiului, a timpului, materiei si a energiei, precum si constantele fizice si legile care-l descriu.

Multi cercetatori cred ca multiversul este doar o pista falsa pentru fizica. Criticii multiversului sustin ca acesta este pur si simplu mult prea convenabil pentru a explica lucrurile pe care nu le intelegem - Teoria Big Bang-ului nu ne spune nimic despre ce anume a determinat extinderea rapida a universului sau ce s-a intamplat inainte de explozie. Raspunsurile la aceste intrebari le-ar putea da teoria multiversului. Diverse universuri dintr-un multivers sunt numite uneori "universuri paralele".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri