Gustul ramane intact, insa modul in care sunt prezentate mancarurile este unul spectaculos. Asta presupune gastronomia moleculara, un nou trend de a gati care a facut foarte mare valva.
Cine a inventat gastronomia moleculara?
Cel care a inventat conceptul de bucatarie moleculara este fizicianul englez de origine maghiara Nicholas Kurti. Practic, bucataria moleculara schimba structura alimentelor, avand ca ingredient principal azotul lichid si alte substante. Prima utilizare a termenului de gastronomie moleculara a avut loc cu ocazia International Workshop on Molecular and Physical Gastronomy, din Sicilia in mai 1992.
Cel care a dus gastronomia moleculara pe culmile succesului este Ferran Adria si faimosul restaurant El Bulli.
Citeste mai multe pe Realitatea.net
Foto homepage: Shutterstock.com
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei