Gustul ramane intact, insa modul in care sunt prezentate mancarurile este unul spectaculos. Asta presupune gastronomia moleculara, un nou trend de a gati care a facut foarte mare valva.
Cine a inventat gastronomia moleculara?
Cel care a inventat conceptul de bucatarie moleculara este fizicianul englez de origine maghiara Nicholas Kurti. Practic, bucataria moleculara schimba structura alimentelor, avand ca ingredient principal azotul lichid si alte substante. Prima utilizare a termenului de gastronomie moleculara a avut loc cu ocazia International Workshop on Molecular and Physical Gastronomy, din Sicilia in mai 1992.
Cel care a dus gastronomia moleculara pe culmile succesului este Ferran Adria si faimosul restaurant El Bulli.
Citeste mai multe pe Realitatea.net
Foto homepage: Shutterstock.com
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună