28 Septembrie 2012 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Ai trait vreodata acel sentiment de frustrare si remuscare cand stii ca trebuie sa faci ceva sa te mobilizezi dar efectiv sa nu fii in stare si sa nu iti poti gasi motivatia? Ce sa faci cand iti lipseste MOTIVATIA?

Ai trecut vreodata printr-o perioada de lipsa de motivatie, de apatie sau mai rau, de depresie? Cand nimic din ce te entuziasma si te motiva inainte nu te mai interesa?

Prabusirile pot fi devastatoare! Ele te pot transforma dintr-un om fericit intr-o persoana letargica, deprimata, indiferenta.

Cum ne recapatam motivatia atunci cand avem o depresie, cand suntem fara chef sau suntem intr-o criza

Daca esti intr-o criza acum, stii ce vreau sa spun. Se poate chiar sa fi avut obiective si vise, stabilite inainte de a intra in aceasta criza dar acum, ele par undeva pe un taram indepartat, neimportante si desprinse de realitate.

Acum cand stai si te uiti la ele, le citesti incercand sa gasesti o modalitate de a-ti reda energia si pofta de viata si de actiune ele parca nu iti mai spun nimc. Parca sunt visele altcuiva. Nici nu stii daca indeplinirea lor te-ar mai face fericit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Si oricum nu ai nici pe departe starea necesara pentru a face ceva in prinvinta realizarii lor.

Ce ar face in acest caz cei mai multi dintre noi?


Ar renunta pentru un timp la toate si si-ar lua o pauza de la toate proiectele si aspiratiile sale. Si ar petrece ceva timp in acea stare de depresie si indiferent la progresul sau.

Dupa cateva saptamani sau luni, ar iesi din criza si ar deveni constient de cat de mult timp a pierdut si la cat de multe oportunitati a renuntat. Si nu este o situatie deloc fericita deoarece pe unele oportunitati nu le vei mai intalni vreodata.

Cum de m-am hotarat sa scriu acest articol?

In primul rand pentru ca unii dintre voi au cerut un articol care sa ii ajute sa se motiveze in situatii de criza si in al doilea rand pentru ca am trecut printr-o situatie de acest gen nu de mult (cand m-am despartit de tatal copilului meu si a trebuit sa o iau de la 0 cu toate). In acele momente chiar nu vedeam un viitor prea stralucit si nu stiam cum o voi scoate la capat. Ba chiar intr-o prima faza ma incadram perfect in descriera de mai sus. Nu aveam chef sa fac nimic, nu aveam energie si eram trista si deprimata.

Vreau sa te ajut sa eviti acest scenariu de mai sus. Si in loc de cateva saptamani sau luni sa se reduca aceasta lipsa de motivare si stare de letargie cat mai mult.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri