Li Ching-Yuen a descoperit elixirul tineretii fara batranete si a varstei fara de boala. Ce facea? Cum se hranea? Ce stil de viata avea?

Chiar daca si revista National Geographic a realizat un documentar legat de viata si longevitatea lui Li, durata sa de viata nu va putea fi confirmata sau infirmata niciodata cu certitudine. Documentatia de recensamant si inventariere a populatiei specifica Chinei rurale a secolului XVII este saraca si deficitara si nu constituie deloc o sursa sigura de informatii.

Care sunt secretele de viata lunga si de sanatate ale lui Li Ching-Yuen? Care era dieta sa de baza in vremuri in care nu exista bine definit termenul de "dieta"? Cum a descoperit Li Ching-Yuen elixirul vietii fara batranete? Luati aminte si invatati!

Secretele de viata lunga ale lui Li Ching-Yuen

Se spune ca longevitatea lui Li este un efect al stilului sau de viata sanatos si al dietei. Da Liu, unul din discipolii lui Li Ching-Yuen, mentiona ca longevitatea maestrului sau se datora faptului ca acesta efectua in fiecare zi exercitii intr-un mod “regulat, corect, cu sinceritate, timp de 120 de ani.” Li a evitat sa consume alcool tare, sa fumeze, luandu-si in schimb mesele la intervale regulate si bazandu-se de-a lungul intregii vieti pe o dieta in principal vegetariana. Totodata, stilul sau de viata presupunea sa se duca devreme la culcare si sa se trezeasca foarte devreme. Li era o persoana foarte activa. A facut drumetii lungi in munti tot vietii sale, a fost activ sexual pentru aproape 2 secole, iar batranetea nu a adus pentru Li nici senilitatea, nici neputinta. Se spune ca atunci cand a murit, avea toti dintii in gura, iar parul i-a ramas aproape integral.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Li obisnuia sa acorde cateva ore pe zi meditatiei. In general, avea o atitudine calma in ceea ce priveste viata, fiind o persoana pasnica, echilibrata, cu o viata interioara senina. De la maestrii taoisti pe care i-a cunoscut Kai Hsien a descoperit secrete ale alchimiei interne. Pacea mintii si calmul interior fac posibila longevitatea, este cat se poate de adevarat… Se spune ca Li obisnuia sa stea nemiscat vreme indelungata, tinandu-ti pozitia corpului dreapta, ochii inchisi si mainile in poale. Sa ne mire oare ca el a descoperit beneficiile acestei cugetari profunde?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri