Li Ching-Yuen a descoperit elixirul tineretii fara batranete si a varstei fara de boala. Ce facea? Cum se hranea? Ce stil de viata avea?

Meditatia are efecte miraculoase asupra organismului, spun oamenii de stiinta. Ea intarzie procesul de imbatranire a creierului, reduce efectele negative ale stresului si contribuie la inlaturarea emotiilor negative precum frica, disperare, etc. In timpul meditatiei, spun cercetatorii, in amygdala (corpul amigdalian), locul in care creierul proceseaza frica, activitatea este mai redusa. Din dieta lui Li nu lipseau orezul, plantele salbatice, fructele. Ocazional consuma vin. Conform unor surse, obisnuia totodata sa consume des peste si ocazional carne de animale salbatice (de 2 ori pe an).

Ginseng, Goji, He Shou Wu, Gotu Kola - elixirul tineretii fara batranete

Excelent cunoscator al plantelor si al efectelor acestora asupra organismului, Li a stiu sa profite de beneficiile excelente unor plante cunoscute astazi ca avand efectele remarcabile antiimbatranire: ginseng, goji (Gou Qi Zi), He Shou Wu (sau Fo-Ti) – cu puternice proprietati antiaging, Gotu Kola (Centella Asiatica) ca salata, dar si ca infuzie. Consuma fructele de goji in mod frecvent, crude (unii spun ca acesta era felul sau principal de mancare), iar He Shou Wu in combinatie cu ginseng.

Exista de asemenea unele dovezi ce sustin ca Li obisnuia sa lase la macerat aceste plante intr-un soi de lichior puternic. Din aceasta tinctura, consuma o inghitura pe zi. Sa fie oare aceste 4 plante secretul longevitatii sale?

Fructele de Goji sunt renumite pentru efectele lor miraculoase, energizante, fiind cunoscute si ca avand cea mai mare cantitate de antioxidanti. Au mai multa vitamina C decat portocalele, mai mult betacaroten decat morcovul, mai mult fier decat spanacul, mai multe proteine decat graul integral. He Shou Wu intareste sistemul imunitar, stimuleaza energia si functiile sexuale si are proprietati anti-aging.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri