18 Mai 2012 publicat în Lifestyle 506 share-uri

Antreneaza-ti mintea: Afla care sunt cele 7 principii pentru buna functionare a creierului. Creierul are si el nevoie de gimnastica. Un creier antrenat inseamna un tonus bun si multa vitalitate.

André Vermeulen este speaker motivational si trainer international. S-a specializat in studiul creierului uman si ii ajuta pe oameni sa isi atinga potentialul maxim, sa gestioneze perioadele stresane din viata lor si sa isi dezvolte inteligenta emotionala. André Vermeulen a elaborat un set de reguli care sa ne ajuta sa ne mentimen in buna functionare activitatea creierului.

Sa aflam adevarul: Ce este inteligenta emotionala?

Neuro-Link este organizatia pe care André Vermeulen a fondat-o. Prin intermediul site-ului www.neuro-link.org putem sa facem un mic test prin care putem evalua cat de antrenat este creierul nostru. Antrenamentul creierului unei persoane are un impact asupra abilitatii sale de a invata, de a retine si de a se concentra. Principiile pentru creier recomandate de André Vermeulen ajuta enorm la prevenirea imbatranirii celulelor nervoase si la crestere dinamismului activitatii cerebrale. Tu cat de mult iti antrenezi creierul?

Creierul are nevoie de gimnastica: Bucura-te de Cele 7 principii pentru buna functionare a CREIERULUI!

 7 principii care iti intineresc CREIERUL cu cel putin 10 ani

1. Fa sport. Misca-te. Danseaza, fa exercitii aerobice, joaca tenis, alearga, joaca fotbal. Fa exercitii care sa iti dezvolte abilitatile atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta. Acestea se numesc exercitii de lateralitate. De exemplu, cu mana stanga atinge-ti urechea dreapta, iar cu mana dreapta atinge-ti nasul. Apoi incearca sa repeti exercitiul invers si observa care este partea ta dominanta.

2. Bea 8 pahare de apa pe zi. André Vermeulen ca multi alti experti din domeniul sanatatii fizice si psihice, ne recomanda sa bem 8 pahare de apa pe zi. Iar aceasta nu este o optiune, ci o obligatie! Doar astfel, ne asiguram functionarea creierului la parametri optimi. Daca suntem stresati, trebuie sa crestem cantitatea de apa la 16 pahare pe zi. Aceasta pentru ca, dupa cum stiti, 90% din volumul creierului nostru este format din apa, care este principalul vehicul de transport pentru stimulii electrici.

3. Oxigeneaza-te, fa exercitii de respiratie in aer liber. Foarte importanta pentru noi este respiratia. Constientizeaza-ti respiratia. Umple-ti plamanii cu aer curat, oxigeneaza-ti astfel tot corpul si mai ales, creierul.  Doctorul Otto Warburg, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace in domeniul fiziologiei, a facut un experiment prin care a reusit sa transforme celule sanatoase in celule maligne printr-un procedeu foarte simplu – a redus cantitatea de oxigen din ele. De aceea este important si sa mergi foarte mult in natura.

De asemenea, in mediul inchis, inconjoara-te de plante. Stiati ca o singura planta poate sa reduca cantitatea de particule daunataorae din aerul existent pe o suprafata de 9 metri patrati? Plantele incarca aerul cu oxigen si ii maresc ionizarea negativa, ajutand in acest fel la functionarea organismului uman.

4. Consuma alimente pentru creier. Creierul are nevoie de un consum zilnic de fructe si legume, seminte, nuci, cereale complete, ciuperci, usturoi, uleiuri presate la rece si alimente care contin proteine. Pestele e exemplu, ajuta in mod concret la regenerarea celulelor nervoase.

5. Gandeste pozitiv. Gandurile negative genereaza chimicale care blocheaza conexiunea intre neurotransmitatori. Henry Ford spunea cu intelepciune: “Daca gandesti ca poti, sau nu poti, tot timpul vei avea dreptate “. Pe site-ul Neuro-Link, André Vermeulen ne sugereaza sa ne permitem in fiecare zi joaca, hazul si chiar ghidusiile. Acest tip de comportament ne poate ajuta sa ne mentinem un nivel ridicat de optimism.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri