13 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Ochiul are o pregnanta simbolistica de natura spirituala in mai toate popoarele lumii. El ne deschide orizonturile si ne ajuta sa percepem Universul intr-un mod unic.

Se spune despre ochi ca sunt oglinda sufletului, lucru ce poate explica de ce simbolistica acestora tinde sa fie mai mult de natura spirituala.

In Crestinism, Ochiul lui Dumnezeu este infatisat intr-un triunghi ce simbolizeaza templul celor credinciosi. Ochiul reprezinta aici spiritul omniprezent al lui Dumnezeu ce se regaseste in sufletul fiecaruia dintre noi si care vegheaza pentru toti cei care s-au daruit credintei.

In Egipt intalnim Ochiul lui Horus (sau Ochiul lui Ra – wedjat sau udjat). In acest context ochiul este un simbol al protectiei si al vietii. In timpul confruntarii cu Seth, Ochiul lui Horus a fost smuls de pe statuie si distrus (au ramas doar bucati mici din acesta). Totusi, Toth a putut sa salveze ramasitele si sa il refaca invocand puterea magica a soimului.

Interesant de stiut este faptul ca in traditia egipteana si cea occidentala ochiul stang este considerat o trasatura lunara si un simbol al directiei nordului in timp ce ochiul drept este un simbol solar si reprezinta directia sudica.

Kudika Tarot

“Al treilea ochi” simbolizeaza Ochiul Spiritual, ochiul intuitiv sau oglinda sufletului. El este asociat cu Chakra Ajna (Chakra Fruntii) ce ne ofera intuitie si perceptii extra-senzoriale iesite din comun. Ochiul Spiritual poate fi regasit pe fruntea zeului suprem al Indiei, Shiva, si simbolizeaza oglinda sufletului ce percepe totul dintr-o perspectiva cosmica.

In vise, simbolistica pe care o are ochiul este legata de deschiderea unei noi dimensiuni a perceptiei omului asupra Universului. Acesta reprezinta o viziune mai clara asupra vietii si puterea de a ne concentra spre o noua directie. Ochiul poate de asemenea sa indice abilitatea de a vedea dincolo de lucrurile comune si de a evolua spiritual pana in punctul in care eu-l nostru interior percepe prezenta divina – chiar si cele mai simple lucruri capata calitati exceptionale sub puterea naturii si a Divinitatii.

Citeste si:
Top 10 cei mai frumoși trandafiri franțuzești
Top 10 cei mai frumoși...

Ochiul are si intelesul simbolic de a putea face profetii, el putand avea viziune asupra viitorului. Acest lucru a fost observat de alchimistii din Antichitate si astrologii care, atunci cand analizau constelatiile astrale, vorbeau despre Ochiul Cerului ce putea prevede anumite evenimente din viata oamenilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri