16 Septembrie 2011 publicat în Horoscop 155 share-uri

Chakrele prezinta o importanta deosebita in cultura indiana, fiind percepute drept repere ale sanatatii fizice, mentale si spirituale a fiintei umane. Chakrele sunt centri de energie localizati de-a lungul liniei mediene a corpului.

Chakrele prezinta o importanta deosebita in cultura indiana, fiind percepute drept repere ale sanatatii fizice, mentale si spirituale a fiintei umane. Chakrele sunt centri de energie localizati de-a lungul liniei mediene a corpului. Aceste focare de energie incep de la baza coloanei vertebrale si urca pana la coroana capului, fiecaruia corespunzandu-i o anumita parte a organismului. Se considera a fi 7 chakre principale in sistemul energetic al organismului, ele reflectandu-se atat la nivel fizic, cat si la nivel spiritual si emotional. Chakrele guverneaza starile interioare si cele exterioare ale fiecarei persoane. Cand cele 7 chakre sunt in echilibru, starea de bine a spiritului si a mintii este si ea una satisfacatoare.

Cele 7 Chakre principale sunt: Muladhara – situata la baza coloanei vertebrale, chiar langa coccis, Swadhisthana –situata in jurul buricului, Manipura - chakra plexului solar, situata in regiunea stomacului, Anahata – chakra inimii, pozitionata in mijlocului pieptului, Vishuddha- chakra gatului sau a laringelui, pozitionata la baza gatului. Ajna- chakra frontala sau al treilea ochi, pozitionata in mijlocul fruntii, Sahasrara – chakra coroanei craniului, pozitionata deasupra capului. Despre chakre si rolul acestora s-a scris mult, insa astazi dorim insa sa patrundem intr-un teritoriu mai putin cunoscut, cel al astrologiei. Tinand cont de zodia careia ii apartii poti afla care este chakra ta predominanta, poti intelege care dintre cele 7 chakre reprezinta pentru tine sursa principala de energie si ce inseamna acest lucru. Afla care este Chakra predominanta a zodiei tale:

Berbec – Manipura, Chakra plexului solar


Centrul de energie al zodiei Berbec este reprezentat de Manipura, cea de-a treia Chakra care este situata la nivelul stomacului, deasupra buricului. Atunci cand aceasta Chakra este in dezechilibru, apare sentimentul de vina sau deprimare, dar si tendinta de a dezvolta un comportament dominator. Chakra Manipura este raspunzatoare de digestie, dar si de functiile organelor situate in zona abdominala. Atunci cand se afla in echilibru, aceasta Chakra ii da Berbecului autocontrol, abilitati practice, capacitatea de a-si exprima corespunzator individualitatea si de a lua decizii juste, un simt foarte dezvoltat al propriei identitati.

Taur - Anahata, Chakra inimii

Foto: Romanova Natali /Shutterstock

Centrul de energie al zodiei Taur este reprezentat de Anahata, Chakra inimii. Anahata este pozitionata in zona plexului cardiac, undeva intre ombilic si gat. Ea este cea care supravegheaza glanda timus (sistemul imunitar) si inima, reprezentand in acelasi timp punctul de mijloc al sistemului de chakre. Atunci cand este in echilibru, Anahata aduce Taurului echilibru in gandire, actiuni si simtire, senzualitate, blandete, impacare cu sine si cu ceilalti, afectiune si devotament fata de familie si cei apropiati. In dezechilibru, Anahata aduce Taurului suferinta pe plan sentimental, dificultati in a-si deschide inima fata de ceilalti, ratiune in exces.

Gemeni – Vishuddha, Chakra gatului

Punctul de energie central al zodiei Gemeni este reprezentat de Vishuddha, Chakra localizata chiar la baza gatului. Vishuddha este asociata plexului cervical, ei corespunzandu-i tiroida si paratiroida. De asemenea, Vishuddha controleaza gura, coardele vocale, dar si sistemul auditiv. Atunci cand este in echilibru, Vishuddha aduce nativului Gemeni abilitatea de a comunica si de a-si expune gandurile si ideile, usurinta in vorbire. Totodata, Vishuddha il face pe nativul din Gemeni capabil sa influenteze prin puterea cuvantului. In dezechilibru, Vishuddha il poate face pe nativul Gemeni barfitor, clevitor, inclinat spre vorbe rele si necinste si sa-si exteriorizeze toata mania interioara prin violenta verbala.

Rac – Ajna, Chakra celui de al treilea ochi

Chakra care ii da forta si energie nativului Rac este Ajna, pozitionata chiar in centrul fruntii, deasupra punctului in care se unesc sprancenele. Ajna este cea care controleaza tiroida, dar si glanda pituitara. Aceasta chakra este cea care controleaza in cea mai mare masura si sistemul nervos central. Atunci cand este in echilibru, Ajna aduce Racului o intuitie iesita din comun, creativitate si imaginatie, inclinatia catre spiritualitate si meditatie, abilitatea de a percepe si acele aspecte extrasenzoriale care scapa de multe ori celor din jur. Atunci cand este in dezechilibru, Ajna aduce introvertire, autoizolare de ceilalti, sentimentul de singuratate emotionala, sensibilitate exagerata, inclinatia catre depresie si ganduri negative.

Leu – Sahasrara, Chakra Coroanei

Centrul de forta al Leului nu putea sa fie reprezentat decat de Sahasrara, Chakra Coroanei. Dintr-o perspectiva fizica, in conceptia orientala, aceasta chakra se afla deasupra crestetului capului. Spiritual vorbind, chakra coroanei este considerata ca fiind punctul de legatura dintre lumea fizica si lumea spirituala, dintre uman si divin. Atunci cand se afla in echilibru, Sahasrara aduce nativului Leu intelepciune si putere, noblete, cunoastere (sub toate formele ei: intelectuala, emotionala si spirituala), inteligenta mintii, abilitatea de a lua decizii juste chiar si in circumstante constrangatoare si nefavorabile. In dezechilibru, Sahasrara ii face pe nativii din Leu sa abuzeze de putere, sa faca parada de abilitatile lor, sa ii dispretuiasca pe cei slabi, sa ignore si sa dispretuiasca latura spirituala a vietii. In dezechilbru, Sahasrara ii face vanitosi si fixisti in sistemul lor de gandire, atasati la extreme de material.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri