Facem orice atunci cand vine vorba de o ingrijire corecta si eficienta tenului, respectand toate procedeele menite sa redea frumusetea si tineretea acestuia. Din diverse motive avem tendinta de a neglija tocmai cea mai importanta etapa: demachierea.
Must-not in demachiere

-Evitati sa va stergeti tenul cu un tampon de vata imbibat cu lapte demachiant. Vata absoarbe tot laptele, fardurile se amesteca greu cu laptele insuficient ramas pe tamponul de vata, iar procedeul demachierii reuseste doar dupa repetari succesive.
-Nu faceti exces de zel masand exagerat obrazul dupa aplicarea laptelui demachiant. Acesta trebuie sa absoarba impuritatile si nu sa intre in piele odata cu ele. De asemenea, nu folositi laptele nutritiv (ideal pentru alte scopuri), pe post de lapte demachiant. Proprietatile lor sunt diferite si actioneaza diferit asupra pielii!
-Nu aplicati laptele sau crema demachianta doar pe suprafata tenului, ci si pe decolteu sau gat. La fel c si tenul, si aceste zone sensibile au nevoie de ingrijire si curatare.

Procedeul demachierii

Chiar daca se desfasoara intr-un interval de cateva minute, demachierea este un proces minutios ce trebuie realizat cu atentie. Demachierea se face intr-o anumita ordine. Se incepe cu demachierea buzelor, apoi a ochilor si ulterior se demachiaza restul fetei. Parul trebuie sa fie legat cu o bentita, iar mainile trebuie sa fie si ele curate. Cu ajutorul laptelui demachiant si a unui disc special, se indeparteaza mai intai rujul de pe buze. Pentru demachierea ochilor se recomanda folosirea unor produse speciale de demachiat si a unui procedeu usor diferit, mai ales in cazul in care urmariti indepartarea unui rimel water-proof. In aceasta situatie se aplica o crema puternic hidratanta, mai grasa, care se indeparteaza cu un disc umed. Cu un alt disc imbibat cu lotiune demachianta se continua demachierea prin miscari circulare.

In ceea ce priveste restul fetei si suprafata gatului, se procedeaza astfel: demachiantul se aplica uniform mai intai pe piele, masandu-se usor prin miscari circulare pentru ca mai apoi sa se stearga cu discheta. Dupa demachiere, este necesara curatarea pielii cu o lotiune tonica pentru a inlatura surplusul de produs demachiant, pentru a invioara pielea si pentru a inchide porii. Pentru tenul uscat, este indicata o lotiune pe baza de plante (de musetel, tei, nalba) sau apa de roze, pentru un ten normal -lotiunea de rozmarin, iar in cazul tenului gras -un tonic usor astringent, cu un continut scazut de alcool (lapte demachiant cu extract de castravete sau lotiunile pe baza de portocale sunt foarte eficiente pentru un astfel de ten). Dupa ce tenul a fost curatat si tonifiat, se aplica o crema hranitoare masand usor tenul prin miscari delicate.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri