Facem orice atunci cand vine vorba de o ingrijire corecta si eficienta tenului, respectand toate procedeele menite sa redea frumusetea si tineretea acestuia. Din diverse motive avem tendinta de a neglija tocmai cea mai importanta etapa: demachierea.

Facem orice atunci cand vine vorba de o ingrijire corecta si eficienta tenului, respectand toate procedeele menite sa redea frumusetea si tineretea acestuia. Din diverse motive avem tendinta de a neglija tocmai cea mai importanta etapa: demachierea. In acest mic ritual insa se ascunde secretul unui ten sanatos si luminos. Si indiferent de cat de obosite am fi si oricat de pretios ar fi timpul nostru, cateva minute sunt mai mult decat suficiente pentru a-i reda tenului vigoarea si frumusetea.



Demachierea, un must-have al frumusetii tenului

Multe dintre noi cred ca demachierea este o procedura ce trebuie efectuata numai la sfarsitul zilei, unicul sau scop fiind acela de a inlatura machiajul. Total eronat, spun specialistii, pentru ca demachierea este un procedeu ce trebuie sa fie efectuat atat dimineata cat si seara. Demachierea de dimineata este menita sa indeparteze excesul de sebum secretat in timpul noptii (mai ales in cazul tenurilor grase), iar demachierea de seara este obligatorie nu doar pentru a indeparta machiajul, ci si pentru ca pielea are nevoie sa fie periodic curatata si reimprospatata. Demachierea trebuie efectuata chiar si pe un ten nemachiat. De ce? Pentru ca de-a lungul unei zile intregi praful, transpiratia, diversele impuritati acumulate de piele afecteaza iremediabil sanatatea tenului, iritandu-l si facandu-l sa-si piarda din stralucire.

Cum alegem produsul demachiant?

In alegerea produsului demanchiant neparat trebuie sa tinem cont de tipul de ten pe care il avem. Produsul demanchiant se va alege intotdeauna in functie de tipul pielii noastre. Pe piata cosmeticelor s-au inmultit ofertele cu produse destinate demachierii. Se adreseaza tuturor categoriilor de femei, indiferent de varsta si de tipul de ten. Persoanele cu un ten normal sau uscat pot opta pentru crema demachianta sau laptele demachiant, acestea racorind, curatand si hidratand pielea fara sa o usuce si fara sa o agreseze. In cazul tenurilor grase, se poate opta pentru spuma demachianta care are un efect de degresare mai puternic decat al celorlalte produse. De asemenea, pentru tenul cu tendinta spre ingrasare exista anumite lotiune tonifiante ce pot fi aplicate pe ten imediat dupa demachiere. Apa de demachiat este potrivita in cazul tuturor tipurilor de ten, inclusiv in cazul celor sensibile. Aceasta curata si indeparteaza machiajul, reimprospatand in acelasi timp pielea. Atunci cand suntem in criza de timp, putem apela la servetelele demachiante. Impregnate cu diverse substante, acestea curata rapid si eficient pielea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri