2 Aprilie 2012 publicat în Frumusete 60 share-uri

Majoritatea produselor de cosmetica pe care femeile le folosesc in fiecare zi in ritualul de ingrijire si de infrumusetare ascund un secret intunecat: ele contin substante chimice nocive pe care specialistii le-au corelat cu malformatii ale fatului, cancer, probleme hormonale, iritatii ale pielii si ale ochilor sau cu insuficienta multipla de organe.
Crema de corp

Cremele de corp contin substante precum sulfatul lauryl de sodiu (vezi samponul) si petrochimicale. Aceste substante irita pielea, blocheaza porii, ii inhiba functiile naturale ale pielii, provoaca acnee si pot fi cancerigene. De asemenea, cremele de corp mai contin si phenoli, substante care pot provoca paralizie, coma, moarte, insuficienta respiratorie si colaps circulator.

Deodorant

Desi ne protejeaza de mirosurile neplacute inhiband dezvoltarea bacteriilor si secretiile glandelor sudoripare, deodorantul contine multe substante chimice nocive. Unul din ele este aluminiul care, conform multor teste de laborator, este in stransa legatura cu aparitia cancerului la san si a Alzheimerului. De asemenea, deodorantul contine parfum si miristatul de izopropil, doua substante care pot provoca iritatii ale pielii, ochilor si plamanilor si probleme respiratorii.

Parfum

Parfumurile au cel putin 200 de ingrediente in compozitia lor. Unul din cele mai nocive din ele este benzaldehida. Efectele negative ale acestor substante chimice sunt iritatiile ochilor, ametelile si problemele renale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pe Frumusete:

Deodorantul si cancerul la san. Este deodorantul un pericol pentru sanatate?

Garderoba 'Sunt frumoasa in pielea mea': Ghid vestimentar in functie de forma corpului

Decalogul frumusetii la orice varsta - poruncile bunului simt

Frumusetea mainilor: 5 trucuri pentru o manichiura sanatoasa

Cum sa-ti aranjezi parul in functie de forma fetei

Tipuri de machiaj in functie de culoarea si forma ochilor tai

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Garbo.ro te invita la comentarii: Tu ce produse cosmetice de infrumusetare folosesti?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri