21 Martie 2012 publicat în Frumusete 63 share-uri

Fiecare femeie este frumoasa in felul ei, insa exista cateva reguli in ceea ce priveste imbracamintea care ne pot accentua trasaturile frumoase si ce piese putem evita pentru a arata fara cusur. De ce sa nu profitam de ele?

Personalizeaza-ti garderoba - Hainele in functie de forma corpului

De cate ori nu ti s-a intamplat sa mergi la cumparaturi, sa vezi o rochita (de exemplu) frumoasa, de care sa te indragostesti, iar atunci cand te-ai decis sa o probezi sa nu iti placa felul in care iti sta? Hainele sunt croite diferit in functie de forma corpului si nu pe oricine orice va arata extraordinar. Hainele pe care le alegem pot influenta imaginea corpului nostru, imagine pe care ceilalti o percep, cu trasaturi frumoase accentuate si cu partile mai putin frumoase ascunse. Nu, hainele nu ne pot schimba forma corpului. Acest lucru tine de gene, de dieta, de sport etc. Insa in mainile noastre sta puterea de a alege hainele potrivite noua si corpului nostru. Fiecare femeie este frumoasa in felul ei, insa exista cateva reguli in ceea ce priveste imbracamintea care ne pot accentua trasaturile frumoase si ce piese putem evita pentru a arata fara cusur. De ce sa nu profitam de ele?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Cele mai intalnite cinci forme de corp sunt: silueta para, silueta para inversata, silueta mar, silueta clepsidra si silueta rectangulara.

Silueta para

Daca ai soldurile vizibil mai late decat partea superioara a corpului, atunci forma corpului tau este para. Aceasta persoana are bazinul lat iar zona din jurul pieptului si a umerilor este mai mica, de obicei are picioarele mai scurte decat torsul (partea superioara, de la bazin in sus), cu coapse pline si posterior bombat si atragator. Se spune ca aceasta ar fi cel mai intalnit tip de corp la femei.

Atunci cand avem un astfel de corp trebuie sa echilibram silueta, dand impresia ca partea superioara a corpului este putin mai voluminoasa, cu umeri mai lati, cu un bust mai mare, iar ca partea inferioara este ca trasa prin inel.

Bluzele pot fi mai largi, cu modele geometrice mari, cu printuri, in culori deschise. Poti purta coliere la gat, bluze cu „umerasi” (sau buretei, dar aveti grija sa nu aratati ca in anii 80), jackete lungi sau medii, bluze cu decolteul in V sau tip barcuta. Poti alege bluze cu maneci bufante care sa accentueaze umerii. Poti accentua talia prin accesorii fine. Pantalonii si fustele pe care le purtati trebuie sa fie drepte, in culori inchise si evitati modelele. Nici pantalonii cu talie inalta nu va pun in valoare silueta. Evita si bluzele mulate, hainele care dau volum soldurilor, fuste cu volane, pantaloni conici cu buzunare mari etc.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri