, 20 Ianuarie 2012 publicat în Sanatate 15 share-uri

Cu siguranta ca ati auzit nenumarate zvonuri legate de faptul ca folosirea zilnica a deodorantului este un factor major de declansare a cancerului la san. Sa fie oare deodorantul un motiv de ingrijorare pentru femei?

Cu siguranta ca ati auzit nenumarate zvonuri legate de faptul ca folosirea zilnica a deodorantului este un factor major de declansare a cancerului la san. Sa fie oare deodorantul un motiv de ingrijorare pentru femei? De fapt, suspiciunile au aparut in urma unor emailuri care au circulat in toate colturile lumii, raspandind aceasta veste tulburatoare si dupa spusele cercetatorilor, falsa.

Teoria care inca mai circula pe internet se baza pe faptul ca deodorantul, prin efectul sau antiperspirant, impiedica eliminarea toxinelor si a substantelor nocive prin intermediul transpiratiei. Astfel, toxinele s-ar acumula in glandele limfatice de la axila, rezultand in cancer la san. Substantele toxice despre care se crede ca ar fi raspunzatoare se numesc parabeni si constituie unul dintre ingredientele deodorantului.

Intr-adevar, in multe dintre tumorile canceroase ale femeilor diagnosticate cu cancer la san au fost gasite urme de parabeni, insa medicii sustin ca nu poate fi vorba despre paraben ca factor declansator al cancerului.

Conform acestora, parabenii sunt asemanatori estrogenului. In comparatie cu estrogenul, parabenii sunt mult mai slabi si orice actiune ar putea declansa acestia, cu siguranta ar fi combatuta de estrogen sau de alte substante chimice existente in corp.

Aluminiul, un ingredient toxic

Un alt ingredient al deodorantelor pus sub semnul intrebarii este aluminiul.

Este adevarat ca multe clinici de oncologie interzic femeilor uzul deodorantului si a altor substante care contin saruri de aluminiu, insa nu din pricina vreunui pericol, ci pur si simplu pentru ca acestea obtureaza vizibilitatea ecografiei si poate duce la rezultate gresite. Astfel, medicii asigura ca a stabili o legatura intre uzul deodorantului si cancer este o exagerare mult prea mare.

sursa: www.informatiicancer.ro


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri