30 Ianuarie 2012 publicat în Frumusete 27 share-uri

Daca alegem sa ne facem manichiura acasa trebuie sa stim cum sa ne ingrijim unghiile in asa fel incat ele sa fie frumoase si sanatoase. Iata cateva trucuri pentru a obtine un rezultat maxim!

5 trucuri pentru o manichiura sanatoasa

Trusa de unghii

Ustensilele cu care ne taiem unghiile sunt foarte importante pentru ca de ele depinde sanatatea si frumustetea unghiilor si cuticulelor noastre. Cea mai mare grija trebuie sa o aveti atunci cand va alegeti pila de unghii pentru ca cea aspra din metal iti poate deteriora unghiile foarte tare. Pilele difera in functie de asprime si vezi vedea ca pe ele exista un numar corespunzator acestui grad. Cu cat numarul este mai mare, cu atat pila este mai blanda. Cele mai bune pile de unghii cu un grad de asprime redus se pot gasi in magazinele profesionale pentru infrumusetare. Chiar daca tu esti singura care foloseste aceasta trusa, este bine sa o dezinfectezi de fiecare data dupa folosire.

Dizolvantul de unghii

Este foarte important sa alegi un dizolvant de unghii fara acetona. Atunci cand iti cureti unghiile, ai grija sa nu atingi si cuticulele pentru ca acest dizolvant este foarte puternic si le poate usca. Chiar daca nu esti data cu oja, este bine sa iti cureti unghiile cu dizolvant pentru ca le degreseaza iar oja se va aplica mai bine. De asemenea, poti folosi buretei asemeni celor de machiat atunci cand iti cureti unghiile in locul discurilor de bumbac, pentru ca acestia nu vor lasa particule de material. La fel de important este sa va spalati foarte bine pe maini dupa curatarea unghiilor pentru indepartarea reziduurilor toxice de la dizolvant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Ingrijirea cuticulelor

Am fost invatate sa ne taiem cuticulele dar trebuie sa stiti ca aceasta nu este tocmai o practica sanatoasa. Cuticulele au rolul de a proteja unghia de factorii externi, ele actionand ca niste bariere naturale impotriva bacteriilor. Prin taiarea lor nu facem altceva decat sa le permitem acestor intrusi sa ne afecteze. Recomandabil este sa nu le lasam nici sa creasca prea mult pentru ca, astfel, vom impiedica dezvoltarea naturala si frumoasa a unghiilor. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa hidratam cuticulele, pentru ca, altfel, ele vor se vor usca, se vor exfolia, vor arata inestetic si pot fi foarte dureroase pentru ca ele se pot agata de haine. Cuticulele se pot hidrata cel mai bine cu ulei de masline (daca nu vreti sa va cheltuiti banii pe alte creme sau uleiuri care, poate, nici nu sunt la fel de bune). Se asteapta cateva minute si apoi, cu un betisor de lemn sau din bambus, se imping cuticulele catre baza unghiei, cu gentilete. Nu trebuie lezata unghia si nici cuticulele. Aveti grija sa va hidratati cuticulele si mainile in fiecare zi.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri