6 Ianuarie 2012 publicat în Frumusete 27 share-uri

Atunci cand temperaturile scad si ziua se scurteaza, intreg organismul nostru o simte, inclusiv pielea . Indiferent de tipul de piele pe care il avem, iarna ne face probleme. Frigul, vantul, alimentatia, lipsa de hidratare si de somn duc la un aspect neplacut al pielii si nu numai. Cui ii place sa aiba pielea uscata? Nimeni nu suporta mancarimile, usturimile si descuamarea pielii.... Tocmai de aceea o ingrijire potrivita poate reda frumusetea si comfortul pielii tale chiar si in sezonul rece.

Exfoliere periodica

Fata, mainile si picioarele au nevoie de exfoliere si iarna. Veti descoperi ca, iarna, calcaiele se usuca si se crapa mai repede. Este esential ca o data pe saptamana sa indepartam pielea moarta cu un gel sau o crema potrivita. Nu trebuie sa cheltuiti averi pe ele, puteti sa le faceti si in casa. Nu va trebuie decat sare sau zahar si un ulei (de preferat necomedogen). Acest amestec va exfolia si va hidrata in acelasi timp.

Foloseste crema cu protectie solara

Da, tocmai am vorbit ca lipsa de soare nu este un lucru tocmai bun pentru pielea noastra si apoi trecem la recomandarea unei creme cu protectie solara. Daca plecati in vacanta la munte sau daca in orasul in care locuiti a nins, este recomandabil sa aplicati o crema cu protectie solara. Pielea nu va simti caldura in timpul iernii, insa vantul si soarele o pot arde. Studiile au relevat faptul ca iarna suntem mai expusi razelor ultraviolete decat se credea pana de curand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Ingrijirea buzelor

Buzele au nevoie de o hidratare potrivita pentru ca ele nu au glande care sa secrete sebum. Orice balsam de buze pe baza de unt (de cacao sau de Shea) este o alegere foarte buna. Puteti sa aplicati de cate ori este nevoie.

Garbo.ro iti recomanda si alte articole despre frumusetea si ingrijirea pielii:

Sfaturi pentru sezonul rece: cum ne ingrijim pielea iarna?

Totul despre pielea sensibila: Rutina zilnica de ingrijire bio a tenului sensibil

6 mituri despre ingrijirea pielii

Ingrijirea pielii in sezonul rece

Ingrijirea pielii in sezonul rece acasa si la salon

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi si alte informatii despre frumusete si ingrijire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri