Frigul de afara, umiditatea scazuta, sursele artificiale de incalzire, vantul rece - iata doar cateva motive pentru care pielea noastra are mult de suferit pe timpul iernii. Ce putem face?
Frigul de afara, umiditatea scazuta, sursele artificiale de incalzire, vantul rece - iata doar cateva motive pentru care pielea noastra are mult de suferit pe timpul iernii. Ce putem face?

1. Hidrateaza!

Chiar daca zilele calduroase au devenit o simpla amintire, nu trebuie sa uiti de sticluta de apa. Si in timpul iernii trebuie sa bei o cantitate suficienta de apa. Pielea se deshidrateaza mult mai usor si nicio crema din lume nu va avea rezultate daca tu refuzi sa bei apa (a nu se citi sucuri, cafea, ceaiuri indulcite).

2. Foloseste creme cu factor protectie solara!

Da, si pe timpul iernii trebuie sa folosesti creme cu FPS minim 15, iar gradul de protectie trebuie sa fie mai mare atunci cand avem parte de zapada si "soare cu dinti".

3. Creme mai grase

Tenul este deshidratat, se usuca, straturile superficiale se exfoliaza mai repede, iar fata este expusa la toate fenomenele meteorologice oferite in dar de sezonul friguros. Ai nevoie de creme mai grase decat de obicei, mai ales daca ai tenul uscat. Procentul de uleiuri continut de crema ta trebuie sa fie marit, in defavoarea celui de apa. Chiar daca o crema cu o concentratie mai mare de apa se aplica mai usor si este mai confortabila, in timpul sezonului racoros alege hidratarea naturala, marind consumul de apa. Imagineaza-ti cum ar fi sa iesi pe frig cu fata uda si apoi gandeste-te din nou inainte sa aplici crema ta hidratanta bazata pe o cantitate mare de apa.

4. Renuntam la fondul de ten?

Fondul de ten iti poate proteja tenul pe timpul iernii, mai ales daca este si hidratant. Sfatul nostru este sa incerci sa eviti fondurile de ten de tip spuma in aceasta perioada. Ele contin mai multa pudra si pot usca tenul. De asemenea, nu aplica fondul de ten inainte de a lasa crema hidratanta sa se absoarba.

5. Foloseste masti de fata si tratamente saptamanal

Acum ar trebui sa folosesti mai rar mastile exfoliante si sa optezi pentru masti hranitoare menite sa asigure tenului elementele nutritive de care este privat datorita alimentatiei deficitare specifice iernii. Tratamentele faciale pot fi inlocuite cu succes de uleiul de masline.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri