Cand vorbim de pielea sensibila ne referim la piele reactiva, fragila sau alergica. Curatarea este pasul esential in rutina de ingrijire a pielii sensibile. Aplicata dupa curatare, ingrijirea are in esenta ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii si noaptea hranirea respectiv regenerarea. Gomajul ajuta la eliminarea celulelor moarte. Mastile asigura ingrijire in profunzime.

Specialistii de la Elemental ne-au prezentat in articolele anterioare ghidul bio de ingrijire a pielii grase, dar si ghidul bio de ingrijire a pielii uscate. De data aceasta, expertii Elemental ne invata cum sa ingrijim in mod corect si bio tenul sensibil, urmand toti cei 4 pasi: curatare, ingrijire, gomaj, masti.

Multe femei si suficienti barbati au o problema reala privind sensibilitatea pielii, acuzand frecvent disconfort care se manifesta prin roseata, furnicaturi si chiar arsuri. Toate aceste sunt determinate de aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive de exemplu peeling sau exfolieri repetate de stres, oboseala si nu in ultimul rand de factorii ereditari.

Fiecare tip de piele poseda o sensibilitate particulara. Fiecare persoana este afectata de diversi factori agresanti zi de zi; cu toate acestea, piele reactioneaza in felul sau si la un nivel specific.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Cand vorbim de pielea sensibila ne referim la piele reactiva, fragila sau alergica.

Pielea reactiva, care poate fi iritata sau agresata de conditii de mediu sau cosmetice inadecvate. Se manifesta printr-o epiderma fragilizata cu senzatie de intindere, furnicaturi, roseata si mancarimi.

Pielea fragila, care este de regula ereditara, poate fi generata si de factori patologici cum ar fi diverse maladii sau tulburari circulatorii, dar se considera normalitate la bebelusi si persoane cu varsta inaintata.

Pielea alergica are multipli factori declansatori atat ereditari cat si cei care rezulta din stilul de viata cum ar fi: alimentatia, medicatia, poluantii cu actiune repetitiva si care poate reactiona la acarieni, polen, diverse oleaginoase si alte alimente chiar naturale, stres. Alergia este manifestarea sistemului imunitar, manifestare care poate fi indreptatita sau poate fi o manifestare autoimuna gresita; rezulta dermatoze, eczeme, psoriazis.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

RUTINA ZILNICA DE INGRIJIRE A PIELII SENSIBILE

a). CURATAREA

Este pasul esential in rutina de ingrijire a pielii. Se recomanda curatarea tenului dimineata si seara pentru a elimina murdaria provenita din mediul extern, poluarea, machiajul si de a elibera tenul de toxinele secretate, celulele moarte, excesul de sebum. Curatarea permite pielii sa respire si o pregateste pentru aplicarea produselor de ingrijire.


CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

  • se efectueaza o curatare cu lapte fin demachiant
  • dupa curatare se tonifica cu apa florala (musetel, hamamelis, lavanda)

b). INGRIJIREA

Aplicata dupa curatare, ingrijirea are in esenta ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii si noaptea hranirea respectiv regenerarea. In functie de nevoile pielii si tinand cont de tipul acesteia, ingrijirea presupune aplicarea de compozitii hidratante, antiimbatranire, calmante, seboregulatoare, reparatoare, refermizante etc.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Leagăn pentru toată copilăria

CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

  • aplicarea regulata a unor compozitii hidratante delicate, cu formula simpla, cu ingrediente care s-au dovedit tolerate
  • evitarea parfumarii si colorarii compozitiilor, la fel evitarea alcoolului in lotiuni sau tonere
  • activele specifice recomandate pentru tenul sensibil sunt: alantoina, bisabolol, panthenol, squalane
  • ca uleiuri vegetale se poate apela la uleiul de migdale, cocos, galbenele, rodie, primula
  • ca uleiuri esentiale se poate apela in cantitati moderate la uleiul esential de musetel, lavanda

c). GOMAJUL

Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte, rafineaza textura pielii si curata in profunzime impuritatile.

CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

  • tenul sensibil trebuie protejat de interventii care ar putea provoca leziuni sau reactii neplacute
  • pentru gomaj ingredientele sunt destul de limitate: pudra de trandafiri, tarate fine, uleiuri si agent lavant neutru bland

d). MASTILE

Mastile asigura ingrijire in profunzime. In functie de nevoile pielii se va opta pentru o masca purificatoare, reechilibranta, descongestionanta, calmanta, nutritiva, fermizanta etc. Masca se aplica pe pielea bine curatata si uscata si se lasa timp de 10-20 de minute (panala uscare) dupa care se indeparteaza.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

  • mastile se pot aplica saptamanal sau bilunar
  • ingredientele vor fi selectate avand in vedere nevoia de calmare si hranire: pudra de fructe, produse apicole, alge, uleiuri vegetale, argila alba

Informatii oferite de Elemental. Elemental.ro ofera materiile prime, ingredientele, echipamentele, retetele si articolele tematice care va ajuta in prepararea cosmeticelor handmade.

Iti recomandam si articolele:

Ingrijirea bio a pielii uscate de la A la Z. Tratamente bio speciale pentru tenul uscat

Ghidul complet de ingrijire bio a tenului gras

3 retete de cosmetice bio, exceptionale pentru ingrijirea tenului gras


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri