Inimaginabil? Ba deloc! Exista o alternativa pentru toate aceste retete traditionale, pe cat de gustoase, pe atat de daunatoare organismului uman: HRANA VIE.

Despre acest mod de viata ne vorbeste Ana Ghica, care impreuna cu sotul ei Raul Rosu, promoveaza alimentatia vegan si raw. Ei au avut si aparitii televizate dar modul prin care se exprima cel mai bine este un blog de retete raw si vegan pe care daca il deschizi, nu te mai poti opri din salivat. Blogul se numeste Crazygoodraw. Practic, fotografiile retelor pe care le prepara impreuna (dulciuri, salate si tot felul de alte mancaruri care par o adevarata filosofie) sunt ca o ancora ce te face sa vrei sa afli mai mult despre un stil de viata alternativ. Ana si Raul sunt de asemenea parintii unei minunate fetite de 4 ani, care invata deja cat de importanta este sanatatea organismului ei.

Ana ne va explica si noua cum poate fi posibil un Craciun fara "pomana porcului", sarmalute, salata de Boeuf si cozonaci?!

Garbo: Ce inseamna alimentatia raw? Dar vegan?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Ana Ghica: Termenul vegan se refera la stilul de alimentatie din care s-au exclus toate ingrediente de provenienta animala (carne, oua, lapte si derivate lactate). Intrucat “vegetarianism” se foloseste generic pentru alimentatia lacto-ovo-vegetariana, termenul vegan a fost adoptat la nivel international si iti exprima interesul pentru o alimentatie sanatoasa la baza careia stau legumele, fructele, cerealele, verdeturile si semintele, in varianta lor cruda si gatita. Sa devii raw vegan inseamna ca mai faci inca un pas in atentia pe care o dedici hranei sanatoase si renunti la gatitul cu foc, ca e vorba de coacere, fierbere sau prajire. In Romania se foloseste de foarte multa vreme si termenul de hrana vie. Ca sa si argumentez, este dovedit ca prin gatirea cu foc, legumele, fructele, verdeturile, semintele isi pierd foarte mult si uneori chiar total elementele nutritive pe care le contin in stare cruda: enzime, vitamine, minerale, proteine. De aceea, pentru a nu ne priva organismul de acesti nutrienti, e bine sa nu depasim in procesul de preparare a mancarurilor temperatura de 40-45 de grade Celsius.
Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo: Cum ai descoperit alternativa raw-vegan ?

Ana Ghica: Mai intai m-am lovit de primele informatii despre nutritie pe care le-am tratat cu seriozitate si care m-au facut sa constientizez ca modul in care ne hranim este premiza fundamentala pentru starea noastra de sanatate sau de boala. Prin ele am inteles ca nu conteaza neaparat predispozitiile genetice, factorii de poluare, climatul social atunci cand vine vorba de boala. Am citit apoi de vindecari prin hrana vie ale unor boli etichetate incurabile, am vazut marturii in cadrul unor documentare si am inceput sa studiez ce inseamna sa te hranesti raw vegan.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri