Intr-o lume ideala, oamenii alaturi de care traim si muncim – iubitii si sotii, parintii si fratii si surorile si copiii nostri, prietenii si colegii si sefii – ar fi fiinte umane atente, grijulii, stabile, de incredere, rationale, a caror companie este intotdeauna o placere. Dar, adevarul este ca, in lumea reala, multi dintre noi suntem nevoiti sa ne confruntam cu oameni dificili, care ne pun rabdarea la incercare.
Deseori, partenerii sau sefii nostri au un comportament nevrotic, caracterizat de emotii exagerate cum ar fi depresia, anxietatea, disperarea, rusinea sau ostilitatea. In cartea de fata, celebrul psihoterapeut Albert Ellis ne ofera un ghid pentru a reusi sa traim cu un nevrotic, daca nu ne putem desparti de el sau nu-l convingem sa faca o psihoterapie, evitand sa fim adusi la limita disperarii. Citind, puteti afla cum sa-i ajutati pe oamenii cu tulburari emotionale sa descopere de ce se comporta intr-un anumit fel, care este cea mai buna cale de a da un sfat, de a sustine si de a incuraja, cum sa faceti fata furiei, frustrarii si resentimentului, cum sa va pastrati calmul si sa va controlati emotiile.
Albert Ellis este considerat unul dintre psihologii cu cea mai mare influenta din lume. Este un eminent profesor de psihoterapie, fondatorul terapiei comportamentale rational emotive, initiatorul terapiei cognitiv comportamentale moderne si autorul a numeroase carti, printre care A Guide to Rational Living.
Oamenii din viețile noastre îndeplinesc 5 roluri...

Din cuprinsul cartii: Posibilitatea de a ajuta persoanele cu probleme; Cum sa recunoastem o persoana cu tulburari emotionale; Cum apar tulburarile emotionale, Cativa factori de baza ai framantarilor emotionale, Cum sa ajutam un „nevrotic" sa-si depaseasca tulburarea, Cum sa traim alaturi de o persoana care ramane nevrotica, Cum sa traim cu noi insine desi nu am reusit sa ajutam un „nevrotic".
Carte aparuta la Editura Trei; Autor: Albert Ellis; Colectia: Psihologie practica
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?