Cum sa traiesti alaturi de un nevrotic acasa si la locul de munca

12:06, 23 Iunie 2010 publicat în Familie

Celebrul psihoterapeut Albert Ellis ne ofera un ghid pentru a reusi sa traim cu un nevrotic, daca nu ne putem desparti de el sau nu-l convingem sa faca o psihoterapie, evitand sa fim adusi la limita disperarii.

Intr-o lume ideala, oamenii alaturi de care traim si muncim – iubitii si sotii, parintii si fratii si surorile si copiii nostri, prietenii si colegii si sefii – ar fi fiinte umane atente, grijulii, stabile, de incredere, rationale, a caror companie este intotdeauna o placere. Dar, adevarul este ca, in lumea reala, multi dintre noi suntem nevoiti sa ne confruntam cu oameni dificili, care ne pun rabdarea la incercare.

Deseori, partenerii sau sefii nostri au un comportament nevrotic, caracterizat de emotii exagerate cum ar fi depresia, anxietatea, disperarea, rusinea sau ostilitatea. In cartea de fata, celebrul psihoterapeut Albert Ellis ne ofera un ghid pentru a reusi sa traim cu un nevrotic, daca nu ne putem desparti de el sau nu-l convingem sa faca o psihoterapie, evitand sa fim adusi la limita disperarii. Citind, puteti afla cum sa-i ajutati pe oamenii cu tulburari emotionale sa descopere de ce se comporta intr-un anumit fel, care este cea mai buna cale de a da un sfat, de a sustine si de a incuraja, cum sa faceti fata furiei, frustrarii si resentimentului, cum sa va pastrati calmul si sa va controlati emotiile.

Albert Ellis este considerat unul dintre psihologii cu cea mai mare influenta din lume. Este un eminent profesor de psihoterapie, fondatorul terapiei comportamentale rational emotive, initiatorul terapiei cognitiv comportamentale moderne si autorul a numeroase carti, printre care A Guide to Rational Living.

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...

Din cuprinsul cartii: Posibilitatea de a ajuta persoanele cu probleme; Cum sa recunoastem o persoana cu tulburari emotionale; Cum apar tulburarile emotionale, Cativa factori de baza ai framantarilor emotionale, Cum sa ajutam un „nevrotic" sa-si depaseasca tulburarea, Cum sa traim alaturi de o persoana care ramane nevrotica, Cum sa traim cu noi insine desi nu am reusit sa ajutam un „nevrotic".

Carte aparuta la Editura Trei; Autor: Albert Ellis; Colectia: Psihologie practica

Citeste si:
Psihologie: De ce simt fumătorii că nu pot 'lăsa țigara din mână'?
Psihologie: De ce simt...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri