10 Septembrie 2019 publicat în Familie 4 share-uri

Ca orice schimbare majoră, grădinița e privită atât cu teamă, cât și cu entuziasm, nu numai de către copii, ci și de părinți.

2. Vorbește în mod pozitiv despre grădiniță

Copiii învață prin imitare, lucru evident atunci când cei mici se prefac că merg la seriviciu ca părinții lor sau repetă cuvinte auzite la ei. De asemenea, aceștia sunt extrem de receptivi și sensibili la emoțiile și gândurile părinților lor. Folosește acest lucru în avantajul tău când vine vorba despre atitudinea copiilor față de grădiniță.

Dacă tu ești entuziasmat și menționezi ocazional cât de mult ți-a plăcut la grădiniță, ce frumoasă e cea pe care ați ales-o pentru ei, cât de multe lucruri interesante vor face, copiii se vor molipsi de entuziasmul tău și vor avea o imagine pozitivă despre grădiniță în general.

3. Dă-le o bucățică de acasă la ei

Oricât de minunată este grădinița, e firesc ca celor mici să li se facă dor de casă, întrucât sunt încă extrem de atașați de familie și nu sunt obișnuiți să petreacă atât de mult timp departe de casă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

”Pentru a face despărțirea mai suportabilă, le putem da la ei obiecte de care sunt atașați și care le alină dorul, precum o jucărie preferată sau o pernă/păturică. Aceste ”obiecte tranziționale” sunt extrem de importante pentru un atașament stabil și sănătos și le putem folosi la orice despaărțire, fie că pleacă la grădiniță, la bunici sau în tabără. Eu am folosit cu băiețelul meu o poză de familie pe care a luat-o peste tot”", declară Dr Gabriella Bondoc.

Mai poți include și o gustare preferată făcută de tine, pentru că nimic nu spune acasă ca gustul mâncării gătite de mama.

4. Cunoașteți noii colegi din timp

Toată experiența primei zile de grădinițe poate fi mult mai puțin intimidantă dacă cel mic nu se simte complet singur. O metodă bună de a reduce senzația de singurătate este de a cunoaște câțiva colegi. Întreabă educatoarele dacă pot să-ți dea contactele câtorva colegi, sau dacă există deja un grup de social media care include toți părinții copiilor din viitoarea grupă.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Aranjează câteva întâlniri cu aceștia, pentru ca copiii să se împrietenească de dinainte. Astfel, atunci când merg la grădiniță, vor avea deja cel puțin o persoană pe care să se bazeze, ceea ce le va reduce anxietatea și le va da încredre să interacționeze cu ceilalți și să exploreze noul mediu.

5. Vizitați grădinița înainte

În cele mai multe cazuri, grădinița e prima dată când copiii se află pe teren necunoscut și pe cont propriu. Spațiul va fi mult mai puțin înfricoșător dacă înainte de începerea oficială a grădiniției, mergeți împreună acolo pentru a-l explora. Asigurați-vă că vizitați locul de joacă, sala de clasă, dar și sala de mese și toaleta, acestea din urmă fiind și locurile în care copiii se descurcă cel mai greu singuri.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Foto fr si main: By FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri