Exista o vorba a bunicii care spune ca un copil frumos este si gras. Dar cat de gras poate fi un copil?
Exista o vorba a bunicii care spune ca un copil frumos este si gras. Dar cat de gras poate fi un copil?

Obezitatea la copii a inceput sa fie o problema de sanatate din ce in ce mai intalnita la noi in tara, si nu doar la copii ci si la persoanele mature.

Cum ajung copiii sa se ingrase?

In primul rand, avem de-a face cu o alimentatie total nepotrivita dar si cu faptul ca nu se mai practica niciun fel de sport. Din dorinta de a fi bine ingrijiti, parintii isi hranesc copiii mai mult decat ar trebui si nu considera o problema ca acestia sunt grasi, cu toate ca a fi gras nu este echivalent cu a fi sanatos.

Parintii supraponderali transmit genetic aceasta problema copiilor. In acest caz este destul de dificil sa prevenim obezitatea la copil. Ar fi destul de ciudat ca parintele sa manance in fata celui mic si el sa nu aiba voie.

Sunt intalnite cazuri cand la varsta de 12 ani unii copii ajung la greutatea de 60 de kg. Este necesara o schimbare radicala a stilului de viata, o alimentatie supravegheta si mult sport. Portiile de mancare sa fie reduse, nu sa moara de foame, ci doar sa manance cat un copil normal si sa nu mai existe vechia conceptie de a "manca tot din farfurie" atlfel nu mai are voie la televizor sau afara cu prietenii.

Incearca sa servesti mesele dupa un anumit program, cat mai fix. Evita sa-l hranesti cu: sunca, pui prajit (mai bine il pui la cuptor), sucuri carbogazoase, sosuri, dulciuri, pizza, cartofi prajiti, snacks-uri, ciocolata, inghetata, bomboane etc. In schimb, gateste supe, ofera-i multe salate, fructe si condimenteaza mancarea. Nu spun sa nu mai consume mancare niciodata de la fast-food, doar sa existe un echilibru in toate.

Aceasta problema a obezitatii este generata si de televizor si calculator. Cu totii stam foarte mult in fata calculatorului si bem suc, mancam cartofi prajiti, mai exact mancare nesanatoasa si utiam cand sa mai spunem stop.

Nu-i interzice cu desavarsire sa manance dulciuri pentru ca nu rezolvi nimic si cu prima ocazie va fugi in cautarea "fructului oprit".

In viitor, acesti copii ajung sa fie tinta glumelor celorlalti si risca sa aiba o dezvoltare necorespunzatoare. Imi amintesc din copliarie cum cei mai grasuti mereu aveau diferite porecle si erau marginalizati de catre colegi. Fetele cand ajung la varsta adolescentei sunt obsedate de felul cum arata si din dorinta de a fi precum femeia perfecta prezentata in reviste, recurge la dezechilibre alimentare duc in timp la tulburari precum anorexia si bulimia.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri