19 Noiembrie 2012 publicat în Familie 165 share-uri

Un bun parinte stie ca atitudinea pozitiva si obiceiurile influentate de aceasta sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a copilului sau.
Ca si gandurile pozitive, obiceiurile pozitive au un impact major nu doar asupra propriei vieti, ci si asupra societatii in care traim. Trebuie sa fim constienti de faptul ca obiceiurile pozitive pe care ni le-am format in timp trebuie transmise si copiilor nostri. Fiind un parinte bun vom putea sa ne ajutam copilul sa se dezvolte armonios, sa inteleaga care ii sunt radacinile si ca poate ajunge oricat de departe doreste.

Image © Sxc.hu

Obicei pozitiv: Zambeste!

Ca si parinte, ar fi ideal sa-ti inveti copilul ca nu exista medicament mai benefic decat zambetul! Daca esti un parinte foarte strict si copiii tai nu se simt in largul lor (nu se desfasoara fara inhibitii) atunci cand tu esti in preajma, trebuie sa fii constient de faptul ca le faci mai mult rau decat bine. Este adevarat ca trebuie sa ii inveti diferenta dintre bine si rau in viata, insa nu impunandu-le un regim strict de viata ori pedepsindu-i de fiecare data cand gresesc. Pentru a fi un parinte demn de exemplu, este nevoie sa zambesti si sa le explici dragilor tai copii lucrurile cu zambetul pe buze, la fel ca unor oameni mari. Astfel, ei se vor deschide mai mult fata de tine si iti vor impartasi chiar si cele mai marunte detalii pe care le experimenteaza. Nu vor avea secrete care sa te ingrijoreze si vor lumina casa cu rasetele si zambetele lor!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Obicei pozitiv: Fii entuziast!

Desi cateodata esti pus sub presiune, trebuie intotdeauna sa faci lucrurile cu entuziasm pentru ca, la randul lor, si copiii tai trebuie sa invete sa munceasca cu entuziasm si sa duca la bun sfarsit ceea ce si-au propus sa faca. Un alt efect benefic al acestui obicei pozitiv este ca prin entuziasm iti poti ajuta copiii sa inteleaga ca nu rezolva nimic daca se plang ca nu pot face ceva. Fiind plini de entuziasm, vor aborda viata mereu zambitori, vor pune pasiune in ceea ce fac si vor descoperi mai usor fericirea care sta ascunsa in lucrurile marunte.

Image © Sxc.hu

Obicei pozitiv: Poarta-te intotdeauna frumos cu ceilalti.

Copiii sunt ca niste bureti care absorb cunostinte de pretutindenti. Tocmai de aceea, sunt foarte atenti la comportamentul tau, la felul in care interactionezi cu ceilalti si la reactiile tale. In concluzie, trebuie sa ai grija cum te porti cu oamenii din jurul tau atunci cand copiii tai sunt de fata (si nu numai). Trateaza pe toata lumea cu respect chiar daca intalnesti anumite persoane care nu iti sunt pe plac sau nu s-au purtat cu tine asa cum ar tebui.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri