Image © Sxc.hu
Obicei pozitiv: Zambeste!
Ca si parinte, ar fi ideal sa-ti inveti copilul ca nu exista medicament mai benefic decat zambetul! Daca esti un parinte foarte strict si copiii tai nu se simt in largul lor (nu se desfasoara fara inhibitii) atunci cand tu esti in preajma, trebuie sa fii constient de faptul ca le faci mai mult rau decat bine. Este adevarat ca trebuie sa ii inveti diferenta dintre bine si rau in viata, insa nu impunandu-le un regim strict de viata ori pedepsindu-i de fiecare data cand gresesc. Pentru a fi un parinte demn de exemplu, este nevoie sa zambesti si sa le explici dragilor tai copii lucrurile cu zambetul pe buze, la fel ca unor oameni mari. Astfel, ei se vor deschide mai mult fata de tine si iti vor impartasi chiar si cele mai marunte detalii pe care le experimenteaza. Nu vor avea secrete care sa te ingrijoreze si vor lumina casa cu rasetele si zambetele lor!
Obicei pozitiv: Fii entuziast!
Desi cateodata esti pus sub presiune, trebuie intotdeauna sa faci lucrurile cu entuziasm pentru ca, la randul lor, si copiii tai trebuie sa invete sa munceasca cu entuziasm si sa duca la bun sfarsit ceea ce si-au propus sa faca. Un alt efect benefic al acestui obicei pozitiv este ca prin entuziasm iti poti ajuta copiii sa inteleaga ca nu rezolva nimic daca se plang ca nu pot face ceva. Fiind plini de entuziasm, vor aborda viata mereu zambitori, vor pune pasiune in ceea ce fac si vor descoperi mai usor fericirea care sta ascunsa in lucrurile marunte.
Image © Sxc.hu
Obicei pozitiv: Poarta-te intotdeauna frumos cu ceilalti.
Copiii sunt ca niste bureti care absorb cunostinte de pretutindenti. Tocmai de aceea, sunt foarte atenti la comportamentul tau, la felul in care interactionezi cu ceilalti si la reactiile tale. In concluzie, trebuie sa ai grija cum te porti cu oamenii din jurul tau atunci cand copiii tai sunt de fata (si nu numai). Trateaza pe toata lumea cu respect chiar daca intalnesti anumite persoane care nu iti sunt pe plac sau nu s-au purtat cu tine asa cum ar tebui.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.