6 Decembrie 2012 publicat în Familie 56 share-uri

Fiecare mama isi doreste ca viitorul ei copil sa fie sanatos, inteligent si sociabil. Desi genetica joaca cel mai important rol in stabilirea trasaturilor celui ce se va naste, anumiti factori exteriori pot contribui si ei la formarea copilului.

Exista cateva modalitati usoare prin care mama isi poate ajuta copilul sa devina destept inca din burtica!

Iata cateva dintre ele:

Vorbeste cu viitorul tau copil!

Fiindca intre mama si pruncul ei exista o legatura speciala, nu iti va fi deloc greu sa vorbesti cu viitorul tau copil cat timp el inca este in burtica. Mangaie-ti burta si impartaseste cu el gandurile tale. Acest lucru actioneaza ca un stimulent asupra bebelusului si ajuta la dezvoltarea creierului sau.

Image © Sxc.hu

Citeste-i viitorului tau copil.

Pentru ca viitorul tau copil te poate auzi inca de cand este in burtica, ideal ar fi sa ii citesti ceva in fiecare zi. Cuvintele si propozitiile pe care le aude vor avea un efect benefic asupra functionarii creierului sau si ii vor dezvolta partea unde se adaposteste functia limbajului.

Asculta muzica clasica.

Desi studiile nu sunt inca definitivate, majoritatea cercetatorilor sunt de parere ca muzica clasica, in special cea a lui Mozart, ajuta la dezvoltarea inteligentei viitorului copil (care este inca in pantec), dar si a celui nou-nascut. Cu toate ca acest lucru nu este inca demonstrat 100%, mama poate asculta muzica clasica deoarece are un efect calmant asupra ei si ii linisteste sufletul, ajutand si viitorul copil sa se simta mai bine in burtica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Numai într-un suflet împăcat încape toată lumea deodată”. Citate memorabile si vorbe spirituale de la Iustin Pârvu, marele duhovnic al României Cele mai frumoase citate despre mame Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri