19 Octombrie 2012 publicat în Familie 121 share-uri

"Adevarul este ca nu esti perfect. Si nu este nici partenerul tau. Insa puteti fi perfect imperfecti impreuna." (Arielle Ford)

“Una din povestile mele favorite din carte este despre un cuplu numit Ed si Deb. Lui Ed ii place sa intalneasca oameni si sa spuna glume prostesti. Deb a auzit de un milion de ori toate glumele prostesti spuse de Ed. Este adesea deranjata de ele deoarece atunci cand ies afara impreuna si au treburi urgente de rezolvat,  ea intotdeauna sfarseste asteptandu-l pe Ed, in timp ce el este ocupat intretinand necunoscutii. Intr-o zi, in timp ce Deb il astepta pe Ed pentru a treia oara in mai putin de o ora - iar frustrarea ei atinge punctul culminant – il vede pe Ed imprietenindu-se cu un baietel ce statea singur pe bordura trotuarului , asteptandu-si mama. Il aude pe Ed spunandu-i baiatului: 'Cum se ascunde o camila in desert?'

Baiatul ii adreseaza o privire curioasa, dupa care Ed ii da raspunsul: Camilaflaj! (in loc de camuflaj - in limba engleza se creeaza un joc de cuvinte amuzant). Baiatul izbucneste in ras. Intre timp, mama baiatului se apropie de ei si ii zambeste generos lui Ed. In acel moment, dupa aproape 10 ani, Deb a inteles natura reala a lui Ed. Ed nu incerca deloc sa o innebuneasca. Ceea ce vroia el de fapt era sa faca oamenii fericiti. Si in acea zi, Deb a descoperit frumusetea si perfectiunea in ceea ce odata aproape ca o scoatea din minti.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Aceasta este o frumoasa si reala poveste pe care Arielle Ford, autoarea cartii “Wabi Sabi Love. The Ancient Art of Finding Perfect Love in Imperfect Relationships ”, o relateaza intr-un interviu publicat in revista www.care2.com, incercand sa explice ideile de baza ale cartii sale, dar si conceptul de “iubire wabi sabi”. Iata ce inseamna conceptul de “iubire wabi sabi” asa cum apare in viziunea autoarei Arielle Ford.

Ce este iubirea Wabi Sabi?

"Imi dau foarte bine seama ca o femeie poate gusta un dans cu un partener imperfect daca acesta nu e cu desavarsire un imbecil. Stangaciile, ca si timiditatea, au un farmec discret prin surprizele care le provoaca, prin panica naiva care o raspandesc. Femeile iubesc uneori imperfectiunile acestea atat de calde... Mircea Eliade (Nunta in cer)
Notiunea de Wabi Sabi este simplu de explicat, ne arata autoarea in interviul adresat revistei care2com. Vaza ta cea mai frumoasa are o crapatura mare chiar pe mijlocul ei. In loc sa o arunci sau sa devii indiferent fata de ea, conform artei japoneze wabi sabi, plasezi  vaza la loc de cinste undeva intr-un muzeu, sus pe un piedestal. Crapatura respectiva este fie luminata de o lumina speciala, fie este acoperita cu aur de 14 karate.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Asadar, accentul pica asupra imperfectiunii. Imperfectiunea este acceptata. Imperfectiunea este apreciata. Imperfectiunea este onorata. Imperfectiunea este transformata. Imperfectiunea este iubita. Imperfectiunea devine ceva unic si frumos care, tocmai prin aceasta particularitate a sa, este special.

Wabi Sabi este o forma veche de arta japoneza care respecta si cinsteste lucrurile vechi, uzate, degradate, ce pot risca distrugerea la un moment dat. Arta Wabi Sabi vede frumusetea dincolo de aceste imperfectiuni, descoperindu-i farmecul si savoarea tocmai in lucrurile mici, umile si modeste, in cele neconventionale, in lucrurile pe care la o prima vedere toata lumea are tendinta de a le blama sau dezaprecia. La randul sau, iubirea Wabi Sabi este o arta. Iubirea Wabi Sabi este o practica. A invata sa-ti apreciezi propriile imperfectiuni si ciudatenii, dar si imperfectiunile si ciudateniile partenerului este o arta care cere practica.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Foto: By photoBeard  /Shutterstock

De ce sa alegi sa iubesti Wabi Sabi?

“50% din cei care s-au casatorit pentru prima oara, 67% dintre cei care s-au casatorit pentru a doua oara, 74% dintre cei care s-au casatorit pentru a treia oara sfarsesc in divort. Societatile moderne ne-au conditionat sa cautam PERFECTIUNEA, ceea ce ne conduce catre o stare permanenta de frustrare, insatisfactie si nemultumire. In realitate, stim cu totii ca perfectiunea nu este posibila. Insa cu iubirea Wabi Sabi, putem ajunge sa ne apreciem propria imperfectiune si pe a altora si putem experimenta o forma a bunavointei mai naturala decat am crezut vreodata a fi posibila.

Practicand iubirea Wabi Sabi, inveti sa iti accepti defectele, imperfectiunile si limitarile – la fel ca si darurile si binecuvantarile – forma acea in care ati luat parte la istoria voastra ca si cuplu. Acceptarea si echivalentul ei - intelegerea sunt cruciale pentru a obtine armonia intr-o relatie. Este cea mai inalta forma de iubire si, ca toate lucrurile pentru care merita sa te straduiesti, cere rabdare, angajament, responsabilitate personala, practica si joaca. Imagineaza-ti cat de bine te simti cand stii ca partenerul tau te iubeste tot timpul – cu binele, cu raul si tot ce exista intre!”, spune Arielle Ford pentru aceeasi revista.

Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri