16 Decembrie 2011 publicat în Entertainment 53 share-uri

Importanta lui Beethoven in muzica este una extrem de semnificativa, el fiind considerat intemeietorul unei noi ere in muzica.

Beethoven, compozitorul surd

Pentru multi dintre noi, Ludwig Van Beethoven este unul dintre cei mai mari compozitori care au existat vreodata. El s-a nascut pe 16 decembrie 1770 (botezul sau a fost inregistrat pe data de 17 decembrie, iar obiceiul era ca acesta sa se faca cu o zi dupa ce pruncul se nastea) la Bohn si a murit pe 26 martie 1827 la Viena.

Beethoven a revolutionat complet muzica compunand doua dintre cele mai lungi simfonii scrise pana in acea vreme – Eroica (Simfonia Nr. 3) si faimoasa Simfonie Corala (Simfonia Nr. 9). Muzica lui Beethoven este cea mai dramatica, iar Simfonia Nr. 9 este prima in care sunt inclusi si cantareti – 4 solisti si un cor intreg. Oda Bucuriei din aceasta lucrare a devenit una dintre cele mai faimoase piese musicale scrise vreodata. Mai mult, Beethoven s-a folosit in lucrarile sale de instrumente ce pana atunci erau folosite exclusiv pentru pasaje solo, insa cea mai remarcabila reusita a sa este ca majoritatea compozitiilor au fost create dupa ce a inceput sa surzeasca. Cand a compus Simfonia Nr. 9 si Missa Solemnis era complet surd. Dovada clara ca muzica se simte, nu se asculta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

La multi ani Ludwig van Beethoven!

Acum asezati-va confortabil, dati click pe play si simtiti muzica lui Beethoven.

Sonata Lunii

Fur Elise

Oda Bucuriei

Simfonia Eroica

Concertul Nr. 5 pentru pian

Romanta pentru vioara (1)

Simfonia Nr. 5


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri