De cele mai multe ori, Facebook reprezinta cea mai buna sursa de informatie pentru noi. De ce? Fiindca prietenii din retea nu isi vor retine niciodata instinctul de a impartasi ultimele noutati din domeniul care ii intereseaza cel mai tare.

Am tot discutat despre acest instrument de comunicare si l-am privit din mai multe perspective, tocmai fiindca a ajuns atat de important in societatea noastra. Suntem manati de motive diferite pentru care utilizam reteaua de socializare iar functia sa informativa este unul dintre acestea. Aceasta functie informativa a retelei de socializare se bazeaza pe o nevoie fundamentala a oamenilor, pe care de cele mai multe ori, nici nu o constientizam: "nevoia de a spune si celuilalt". La baza acestui comportament uman sta o senzatie de excitatie ce nu poate fi infranta.

Un studiu condus de catre un specialist in marketing incearca sa ne explice de ce simtim nevoia stringenta de a ne impartasi informatii unii altora pe Facebook. Aceasta dorinta de a spune si altcuiva este considerata a fi o activitate extrem de umana. Afli ceva si apoi vrei cu orice pret sa spui si celorlalti. Uneori, entuziasmul este aproape de nestavilit. "Imi place sa impartasesc cu cei dragi informatiile deosebite pe care le gasesc pe internet", imi spunea recent o prietena, aratandu-mi un videoclip muzical.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Nu prea stam sa ne intrebam niciodata de ce simtim necesitatea da a vorbi despre ceea ce ne starneste interesul, insa. Prin intermediul diverselor forme de comunicare, dam mai departe cu generozitate ceea ce stim. Daca in alte timpuri informatia circula sub forma unui  "flux in doi pasi”, prin intermediul comunicarii orale, astazi, simtim nevoia sa spunem tuturor ceea ce am aflat, shareuind pe Facebook sau Twitter. De data aceasta, informatiile nu vor fi alterate asa cum se intampla initial, dar le vom supune dezbaterii si comentariilor celorlalti cu multa pasiune.

Johan Berger, profesor de marketing, ne da o posibila explicatie in legatura cu pasiunea noastra pentru cuvantul rostit in fata celorlalti. Potrivit lui Berger, nevoia de a face cunoscut ceea ce stii si ti se pare interesant este rezultatul unei excitatii de natura psihologica, fara conotatii sexuale. Sunt acele senzatii care creeaza o anume dinamica in creierul nostru, un tip de excitatie ce ne face sa fim vocali in privinta unui subiect. Starea este generata de reactia sistemului nervos visceral responsabil cu interactiunile noastre sociale. Dupa ce a studiat fenomenul timp de cativa ani, profesorul si-a publicat teza in jurnalul Asociatiei pentru studii stiintifice in psihologie.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri