Jurnalul CyberPsychology and Behavior ne propune un nou subiect interesant legat de modul cum comportamentul uman si relatiile sunt influentate de comunicarea prin intermediul Facebook. Aflam acum ca site-ul de socializare intensifica sentimentele de gelozie.

3. Facebook-ul informeaza prea mult

Au trecut de mult zilele cand singurul indiciu al infidelitatii putea fi doar rujul ramas pe gulerul de la camasa. Acum, prin intermediul Facebook, informatia vine si fara sa vrei prin intermediul fotografiilor cu tagg sau prin intermediul like-urilor. Acest site este asemeni unui forum unde poti avea mai multe informatii despre partener, informatii care in mod normal nu prea ar avea cum sa iasa la iveala. Facebook spune pe gratis o multime de lucruri despre oameni, iar anumite informatii despre cel iubit pot chiar sa starneasca valuri de gelozie.

4. Reteaua de socializare poate stimula sentimente de amaraciune legate de relatie

Aproape orice informatie dubioasa le poate determina pe femei, mai mult decat pe barbati, sa experimenteze sentimente de tristete si neincredere. Muise a gasit ca via Facebook, femeile au tendinta de a starni gelozia in cuplu mult mai mult decat barbatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Cu toate acestea, nu dati vina doar pe Facebook...

Nu va grabiti insa sa invinuiti reteaua de socializare pentru relatii ratate. La finalul studiului, Muise si colegii sai au recunoscut ca exista si alti factori care genereaza esecul unei legaturi romantice, cum ar fi dinamica acelei relatii sau predispozitia unei anumite persoane pentru gelozie.

Foto front si main: By Mindmo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri