(Foto) Petrecerea romaneasca de la Cannes

12:05, 20 Mai 2011 publicat în Entertainment

Vin romanesc, muzica live autentica si o atmosfera de senzatie la petrecerea romaneasca organizata in cadrul celei de-a 64-a editii a Festivalului de la Cannes.

In seara zilei de 18 mai, una dintre cele mai apreciate locatii de petreceri din Cannes, terasa Chérie Chéri, a vibrat in ritmuri de muzica lautareasca, oferita de Taraful Haiducilor din Clejani, iar invitatii prezenti la eveniment au savurat la maxim toate melodiile interpretate de cei sase membri ai trupei.

Numeroase personalitati au acceptat invitatia organizatorilor (Celluloid Dreams – distribuitorul international al filmului Loverboy si Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc- organizatoarea pavilionului romanesc de la Cannes) de a sarbatori prezenta romaneasca la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Cannes, printre acestea numarandu-se Marian Masone – director asociat de programe speciale al Film Society of Lincoln Center si producator al Festivalului de Film de la New York, Nikolaj Nikitin – delegatul Festivalului de Film de la Berlin pentru Europa de Est, Barmak Akram – regizorul filmului Kabuli Kid, premiat la TIFF 2009 cu Premiul de Regie, sau Laurent Jacob – Selectionerul si coordonatorul sectiunii Cinéfondation de la Cannes.

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...

Printre invitatii romani s-au numarat regizorul filmului Loverboy (selectat anul acesta in sectiunea Un Certain Regard de la Cannes), Catalin Mitulescu; protagonistii Ada Condeescu si George Pistereanu; Marius Moga, cel care a contribuit la coloana sonora a filmului; prezentatoarea TV Iulia Vintur; Corneliu Porumboiu, prezent in juriul pentru scurtmetraje si al sectiunii Cinéfondation. De asemenea, producatorii Ada Solomon si Daniel Mitulescu s-au aflat pe lista romanilor aflati la petrecere.

Anul acesta, prezenta romaneasca la Cannes a fost foarte numeroasa. "Croazeta franceza e plina de romani", titra recent publicatia romaneasca Evenimentul Zilei. In cadrul sectiunilor Festivalului suntem reprezentati de trei regizori: Radu Mihaileanu, Catalin Mitulescu, Bogdan Mustata, in timp ce deja consacratul Corneliu Porumboiu face parte din juriul sectiunii "Cinéfondation ". 22 mai va fi seara de Gala a Festivalului, atunci cand vom afla cu emotie daca romanii s-au mentinut la acelasi inalt nivel ca si pana acum.

Citeste si:
 Top 5 accesorii pentru rochii de seară
 Top 5 accesorii pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri