Distins in 2007 cu premiul France Culuture/Telerama, romanul juxtapune povestile cotidiene, pe cat de banale, pe atat de fascinante a sute de personaje – de la jurnalistul cinic la batranul pedofil, de la profesorul blazat la copilul nedorit de parinti.

Editura Vellant anunta aparitia in librarii a volumului „Microfictiuni”, de Régis Jauffret, in traducerea Irinei Mavrodin.

Cartea, pe care autorul a subintitulat-o roman, contine, de fapt, cinci sute de micronaratiuni tragicomice, aparent independente una de cealalta, fiecare de o pagina, care converg intr-un tablou ironic si fara compromisuri al societatii contemporane. Régis Jauffret s-a jucat cu microfictiunile, creand o adevarata enciclopedie a maniilor, a obsesiilor si a disperarii, aranjandu-le alfabetic (de la „Acoperisul lumii” la „Zoo”) si construind din toate aceste polaroide o perspectiva ametitoare asupra conditiei umane urbane.

Pentru Irina Mavrodin, lectura „Microfictiunilor” inseamna „intrarea intr-o Comedie umana a societatii noastre, scrisa de un Balzac al zilelor noastre, a unei societati a frustrarii dusa la limita tragicului, a unei societati a disperarii, a depresiei, a angoasei, a atacului de panica.

E o societate de sinucigasi, dar si de ucigasi, de maniaci si de obsedati de tot felul, manii si obsesii exercitate cu o incredibila consecventa si creatoare fantezie in raporturile interumane de toate felurile: intre partenerii unui cuplu, intre parinti si copii, intre bunici si nepoti, intre stapan si sluga, intre inalt functionar si functionar inferior etc. etc. “
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Distins in 2007 cu premiul France Culuture/Télérama, romanul juxtapune povestile cotidiene, pe cat de banale, pe atat de fascinante a sute de personaje – de la jurnalistul cinic la batranul pedofil, de la profesorul blazat la copilul nedorit de parinti. Cititorul parcurge cartea ca si cum ar parcurge o multime: recunoaste unele fete si, din cand in cand, pare sa isi recunoasca propria silueta.

Régis Jauffret este unul dintre marile nume ale literaturii franceze contemporane, fiind cunoscut si in spatiul romanesc prin cele doua romane traduse anterior, Poveste de iubire si Case de nebuni. Nascut in Marsilia, in 1955, Jauffret s-a afirmat in literatura franceza prin romanele Univers, univers (2003), distins cu premiul Décembre, si Asiles de fous/Case de nebuni (2005), distins cu premiul Femina. In 2007, romanul Microfictiuni a fost distins cu premiul France Culture/Télérama si premiul pentru umor negru Xavier Forneret.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri