Dupa cum atragea atentia cotidianul britanic Guardian.co.uk in editia sa electronica, s-ar parea ca ne aflam in mijlocul unei revolutii a filmului de scurt-metraj. De ce? Fiindca filmul de scurt-metraj costa putin, poate fi astazi usor facut public si permite o sumedenie de optiuni creative.

Nu cu mult timp in urma, daca vroiam sa vedem capodopere scurte, trebuia sa calatorim pe la festivaluri de film, sa punem mana pe compilatii DVD, poate sa avem norocul de a le vedea difuzate la TV sau, daca am fi fost incredibil de norocosi, sa le vedem difuzate la cinema, inaintea filmului de lung-metraj cap de afis, spune The Guardian.

Insa lucrurile s-au schimbat radical. Internetul a facut posibila imprastierea acestei culturi a filmului scurt, iar oameni talentati fac scurt-metraj cu mare entuziasm; acesti regizori produc filmulete indraznete, provocatoare si reusesc sa iti transmita un mesaj puternic intr-un timp foarte scurt.

In aceasta nota, folosindu-ne de bine-cuvantarile W.W.W. (world wide web), am vrea sa va atragem atentia asupra unui film scurt de animatie realizat de o tanara pe nume Kirsten Lepore; "Bottle" nu dureaza decat putin peste 5 minute, dar este foarte-foarte expresiv si va va emotiona prin simplitate.

Vizionare placuta:

Bottle from Kirsten Lepore on Vimeo.

Filmul a fost prezentat si in cadrul festivalului romanesc dedicat filmului de animatie Anim'Est, unde a a fost recompensat cu Premiul pentru cel Mai Bun Film Studentesc.

Update: Ca sa va prelungiti momentele frumoase in compania filmelor de animatie scurte, gasiti aici, o colectie de 25 de scurt-metraje "briliante".

Foto front: captura din filmuletul Bottle de Kirsten Lepore

j.s.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri