14 Iulie 2010 publicat în Entertainment 9 share-uri

Lectura de plaja ideala trebuie sa se parcurga repede, sa fie incitanta si sa relaxeze. Daca timpul iti permite si doresti sa te relaxezi citind la malul marii, iata cateva propuneri de carti: "Jurnalul unei femei adultere", romanul "Venit pe lume" si "Cea de-a doua viata a lui Bree Tanner"

«... O carte scrisa cu delicatete, emotie si maiestrie.» Saul Bellow

Curt Leviant este profesor specialist in studii ebraice la Rutgers University, New Jersey si este traducator de idis. A primit numeroase premii si distinctii literare pentru romanele sale: The Yemenite Girl; Passion in the Desert; The Man Who Thought He Was Messiah; Partita in Venice; Diary of an Adulterous Woman.

Autor: Curt Leviant; Traducere de Daniela Stefanescu; Roman aparut la Editura Trei

Romanul "Venit pe lume" (2008), castigator al premiului Campiello 2009, reda tulburatoarea poveste a vietii unei femei de cincizeci si trei de ani, Gemma, din Roma, care se intoarce impreuna cu fiul ei, Pietro, in locurile unde traise in tinerete o mare iubire cu un fotograf genovez, Diego. Treptat, Gemma aluneca in trecutul tinerei cercetatoare care, pentru a scrie un studiu despre poezia lui Andriä, pleaca la Sarajevo. Ajutata de poetul Gojko, cel care avea sa ii ramina prieten tot restul vietii, Gemma descopera farmecul orasului, dar si pe Diego.

Intoarsa in Italia, traieste cu acesta o intensa poveste de dragoste, distrusa insa, in timp, de sterilitatea ei, care o va impinge la cele mai disperate gesturi, ultimul aruncindu‑i pe amindoi in viltoarea unui razboi cumplit, care ii va marca ireversibil. Povestea lor si consecintele ei asupra vietii Gemmei se contureaza pe dramaticul fundal al celui mai lung asediu postbelic al unui oras european: Sarajevo, 1992. Un roman despre obsesia maternitatii si despre imposibilitatea implinirii ei, un roman al dragostei pe timp de razboi, al dramelor individuale, al mortii si al (re)nasterii in egala masura.

„La sapte ani de la publicarea bestsellerului Nu te misca, Margaret Mazzantini le propune cititorilor, in Venit pe lume, o poveste cu o traiectorie uluitoare: de la istoria personala a unei femei si a iubirii ei neimplinite la asediul orasului Sarajevo si inapoi.” (La Stampa)

Este o poveste despre dragoste si suferinta, despre curaj si teama. Este povestea unei vieti care renaste din «placenta neagra» a unui razboi in care oroarea se impleteste cu cele mai profunde dovezi de umanitate, o «calatorie initiatica» spre maternitatea (si paternitatea) cautata cu orice pret, iluminata de un fiu nascut intr-un oras in flacari.” (Il Giorno)

Aceasta carte indrazneata si plina de forta epica abordeaza teme majore: viata si moartea, razboiul si pacea, intr-un limbaj bogat si tensionat, alimentat de un flux neintrerupt de imagini, reflectii si metafore construite in jurul unor evenimente terifiante.” (La Repubblica)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Împreună în arte și simțiri Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri