In 1970, cand a fost publicata pentru prima oara, "Femeia eunuc" a lui Germaine Greer a produs o adevarata unda de soc resimtita in intreaga lume.
In 1970, cand a fost publicatã pentru prima oarã, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevãratã undã de ºoc resimþitã in intreaga lume. A devenit rapid un bestseller internaþional, tradus in peste douãsprezece limbi, ºi o carte de referinþã in istoria miºcãrii feministe.

Pornind de la premisa cã eliberarea sexualã este cheia eliberãrii femeilor, Greer trateazã diferenþele biologice inerente ºi inalterabile dintre femei ºi bãrbaþi, precum ºi diferenþele psihologice profunde ce rezultã din condiþionarea socialã. Pornind de la istorie, literaturã, biologie ºi culturã popularã, examinarea sangeroasã a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune. Se pare cã timpul nu face decat sã consolideze valoarea acestei cãrþi, iar Germaine Greer se incadreazã, alãturi de Simone de Beauvoir ºi Valerie Solanis, in lupta de emancipare feministã, dinainte ca acest termen sã fi fost inventat. Pe alocuri amuzantã, alteori feroce ºi de multe ori frustrantã, Femeia eunuc rãmane un document ce face palpabile atat pasiunea, cat ºi veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism. Cartea este dovada istoricã irefutabilã a punctului din care am pornit, dar ºi proiecþia zguduitoare a drumului pe care incã il mai avem de parcurs. Cartea a aparut la editura
Curtea Veche
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?