Legendara trupă “Lord of the Dance” marchează 25 de ani de existență printr-un turneu internațional remarcabil - "25 Years of Standing Ovations". Turul constă în peste 200 de spectacole susținute în peste 15 țări, pe durata a 18 luni. Iar noi ne considerăm norocoși că spectacolul aniversar va bucura şi inimile românilor în această primăvară. 

.

Călătoria către Lord of the Dance a început cu visul lui Michael Flatley de a crea cel mai mare spectacol de dans Irlandez din lume. Flatley a reușit să atragă atenția lumii cu o performanță la Eurovision în anul 1994, iar Lord of the Dance este punctul culminant al devizei lui: „Nimic nu este imposibil. Urmează-ţi visurile!"

Creată din pură pasiune de Michael Flatley, trupa a luat naştere în anul 1996, cu spectacolul inaugural la Point Theater din Dublin. De atunci, trupa a susținut spectacole în peste 1000 de locaţii la nivel mondial şi a fost admirată de peste 60 de milioane de persoane în peste 60 de țări diferite, pe fiecare continent. Datorită acestor cifre impresionante, a ajuns astfel cea mai de succes producţie de dans din istorie.

A bătut recorduri peste recorduri, de la spectacole nenumărate sold-out, recorduri de box office și peste 12 milioane de copii de videoclipuri vândute, la 21 de spectacole consecutive susținute pe arena Wembley de la Londra.

Mai mult de atât, primul spectacol marca Lord of the Dance susținut la istoricul "Route of Kings" din Hyde Park din Londra a fost "Feet of Flames". Acest spectacol a atins noi culmi de popularitate, datorită faptului că Michael Flatley a reușit să îl ducă pe stadioane cu o capacitate de 120,000 de locuri, sold-out. Astfel, s-a demonstrat că dansul irlandez poate fi o formă de artă extrem de populară și că poate atrage un public divers.

Debutul spectacolului "Celtic Tiger" în 2005 a marcat începutul unei noi ere a dansului irlandez, care a combinat tradiția cu trendurile internaționale moderne. Spectacolul a fost o explozie de culoare și energie, în care dansatorii au combinat pasiunea lor pentru dansul irlandez cu stilurile contemporane, continuând să inspire generații întregi de dansatori.

Ideea din spatele acestui fenomen mondial este povestea unui erou care se luptă cu un lord malefic al întunericului, pe nume Don Dorcha, ce vrea să pună stăpânire pe Planeta Irlanda. Un triunghi al iubirii între The Irish Cailín Saoirse, lordul dansului în poveste şi seducătoarea Morrighan se țese de-a lungul acțiunii puse în scenă sub formă de dans. Povestea este inspirată din folclorul Irlandez, ţara de origine a lui Michael Flatley.

Show-ul aniversar ”25 Years of Standing Ovations” aduce în scenă cele mai îndrăgite costume şi momente din peste două decenii şi jumătate de spectacole, fiind o retrospectivă a trupei. Acest lucru nu înseamnă însă că inovaţia a fost uitată, ci dimpotrivă! Spectacolul reprezintă şi un moment important pentru viitorul trupei şi al dansului Irlandez. Cei mai buni 40 de dansatori ai lumii aduc în spectacol efecte pirotehnice, iluminare artistică cu tehnologie de ultimă oră şi noi mişcări de dans care sfidează gravitaţia, alături de peste 150,000 de bătăi specifice dansului Irlandez.

Deși celebrul Michael Flatley nu mai dansează, acesta a gândit și a lucrat alături de toată echipa Lord of the Dance pentru a crea un spectacol de neuitat, care va fi o sărbătoare a dansului irlandez și a succesului acestui gen de artă la nivel mondial. O experiență plină de pasiune și energie, care va combina tradiția cu inovația într-un mod ingenios și impresionant - așa se poate descrie spectacolul "25 Years of Standing Ovations".

Pe 20 mai, la Sala Palatului din București, vă puteți bucura de o seară magică și un show excepțional, marca Lord of the Dance. Au mai rămas doar câteva bilete disponibile, așadar grăbiți-vă să vă rezervați locul în sală, pe www.iabilet.ro!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri