Ajungem MARI, programul educațional cu cea mai mare acoperire națională care sprijină copiii instituționalizați, organizează o expoziție caritabilă de fotografie la Muzeul Țăranului Român (Sala Media), în perioada 2-10 decembrie, „Prin ochi de copil”. Evenimentul este organizat cu sprijinul CEWE România, iar accesul este gratuit. Fondurile strânse din vânzarea fotografiilor realizate de micii fotografi vor fi direcționate către principalele nevoi ale copiilor din sistemul de protecție.
 

Expoziția reunește peste 30 de fotografii realizate de copii și tineri cu vârste între 6 și 17 ani din 8 centre de plasament din București. Acestea au fost create în cadrul cursurilor de fotografie organizate de Ajungem MARI și susținute de 16 voluntari fotografi profesioniști. Fotografiile surprind momente din viața copiilor din centre, dar mai ales din cadrul ieșirilor prin parcuri, de la diverse evenimente și din taberele de fotografie.

Pe lângă deprinderea tehnicilor de fotografie, cursurile și taberele au avut ca scop dezvoltarea personală a copiilor și creșterea încrederii în propriile forțe. Cu încurajările permanente ale fotografilor și ale celorlalți voluntari Ajungem MARI, și-au depășit limitele și au realizat cât de importantă este creativitatea în viața de zi cu zi.

„Am încercat să ieșim din centru și să fotografiem fie în parc, fie în locuri unde nu aveau acces în mod curent: la o sală de antrenamente sau într-un salon de coafură. Mai greu cred că a fost pentru mine sa mă acomodez și să le explic ce aveam de făcut. Ei s-au adaptat extrem de ușor. Mă bucur că am avut ocazia să îi întâlnesc și să le fiu aproape” - Andrei Ivănescu, voluntar fotograf Ajungem MARI.

Copiii din proiectul foto continuă să exploreze orașul alături de voluntari, să participe săptămânal la meditații, pregătire școlară și ateliere creative, iar cei mai pasionați continuă cursurile de fotografie și se gândesc serios să-și transforme pasiunea în meserie în momentul în care vor părăsi sistemul de protecție.

Dăruiește prima excursie din viața unui copil instituționalizat!

Iubitorii de frumos sunt invitați în perioada 2 și 10 decembrie să descopere lumea prin ochi de copii și sunt încurajați să cumpere fotografiile preferate. Fondurile strânse se vor transforma în excursii, ieșiri și tabere de dezvoltare personală pentru copii, pentru ca ei să descopere și lumea din afara centrelor și bucuria vieții. Prima ieșire la muzeu, prima tabără la munte, prima vizită la aquapark. Sunt tot atâtea experiențe magice pe care le poți oferi prin contribuția ta copiilor mai puțin norocoși.

În cei 8 ani de activitate, Ajungem MARI a organizat peste 3.300 de ieșiri și excursii pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție, oferindu-le șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni și culturi noi. Costul mediu pentru a organiza astfel de ieșiri este de 600 lei/an pentru un copil.

Cum poți cumpăra o fotografie?

Vizitează expoziția, alege fotografia preferată și scrie-ne pe vivianda@ajungemmari.ro că dorești să o achiziționezi. Noi o vom rezerva pentru tine, iar apoi te așteptăm pe 10 decembrie la Muzeul Național al Țăranului Român (Şoseaua Pavel D. Kiseleff 3, București) la târgul caritabil de iarnă Ajungem MARI, pentru a intra în posesia ei.

Evenimentul este organizat cu sprijinul CEWE România și al Muzeului Național al Țăranului Român.

Despre Ajungem MARI

Ajungem MARI este programul cu cea mai mare acoperire naţională care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate. Mai multe informații despre organizație și proiectele desfășurate puteți citi aici pe www.ajungemmari.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri