Ai indicație de implant dentar și nu știi ce este benefic pentru tine? Medicul stomatolog, dr. Alin Gabor, doctor în Științe Medicale, asistent universitar, îți spune că toate beneficiile și, mai ales, cât de rapid îți poți restaura dantura și fără durere. 
 

Indicația de implant dentar este tratată de multe ori cu superficialitate de către pacient, acesta preferând să amâne la infinit acest tip de tratament. Fie că o face din rațiuni legate de buget sau de timp, de multe ori se întâmplă ca pacientul să refuze realizarea acestei proceduri medicale, lucru care determină, mai apoi, probleme deosebite la nivelul sănătății individului per total.

„Dacă nu se protezează zona unde lipsește un dinte, cu timpul, dinții vecini și antagoniști vor migra și vor înghesui zona de protezat, făcând mult mai dificilă sau aproape imposibilă inserarea implantului fără ajutorul unui aparat dentar. În plus, osul unde a fost dintele, din cauza presiunii alimentelor, se va resorbi Și va îngreuna tratamentul.”, explică dr. Alin Gabor, medic stomatolog.

În plus, specialistul în stomatologie, explică punctual care sunt dezavantajele amânării unui implant dentar și ce se întâmplă de fapt la nivel de structură sau chiar de imagine a pacientului.

„Refuzul de a monta un implant dentar implică o serie întreagă de riscuri la care pacientul se expune, riscuri pe care eu, ca și medic stomatolog le expun de fiecare dată când acest subiect face obiectul discuției cu pacientul, în cabinet. Resorbția osoasă, migrarea dinților rămași pe arcadă, aspect inestetic deranjant, pronunția incorectă a cuvintelor, mușcătură incorectă. Pe lângă modificările care interesează zona stomatologică, în cazul absenței unui dinte intervin și tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale.”, explică, în continuare medicul stomatolog.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesă realizată din titan de înaltă puritate având rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Poziționarea lui se face în locul în care erau situate rădăcinile, având ca scop constituirea bazei dinților ce urmează a fi montați. Se va obține în final o funcționalitate și estetica identică cu cea a dinților naturali.

Un implant dentar poate să:

1. Înlocuiască unul sau mai multi dinți;
2. Reprezinte un element de sprijin (stâlp) pentru o lucrare protetică fixă, având ca scop excluderea unei proteze totale;
3. Are rol de suport pentru protezele dentare totale, determinând mai multă stabilitate lucrării protetice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri