Cel mai nou film Disney Pixar „Turning Red / Roșu aprins” o prezintă pe Meilin Lee, o tânără de 13 ani încrezătoare, ușor naivă, înconjurată de un grup de prieteni,  cu un palmares admirabil la școală și o relație mai bună decât media cu familia ei.

Comunicat de presă

La prima vedere, Meilin - Mei pentru prietenii ei - are toate motivele să se aștepte la un traseu lin de-a lungul școlii gimnaziale. Dar, după cum punctează regizorul Domee Shi, nu așa decurge viața pentru majoritatea tinerilor de 13 ani. „Mi-am dorit foarte mult să explorez conflictele unei adolescente, să aprofundez felul în care se frământă între a fi o fiică bună și a-și îmbrățișa adevăratul sine dezordonat.”

Relația mamă-fiică ocupă locul central în „Turning Red / Roșu aprins”, fiind și o temă foarte aproape de inima regizoarei Shi, care s-a aflat în spatele scurtmetrajului Pixar, câștigător al premiului Oscar în 2018, „Bao”. Ea declară că atunci când a fost întrebată de ce gălușca din scurtmetraj era bărbat, răspunsul ei a fost – se pare – profetic: „Am spus că ar fi fost nevoie de mult mai mult pentru a explora relația mamă-fiică”, spune Shi. „De fapt, asta a jucat un rol de factor motivant în pitch-ul meu pentru noul film. Relația mama-fiică nu este niciodată albă sau neagră. La începutul filmului, Mei își iubește cu adevărat relația cu mama ei, dar este atrasă în direcții noi, așa cum pățesc mai toți cei de vârsta ei. Este o perioadă de mari schimbări.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ținute festive pentru petrecerile din luna decembrie de la Marks & Spencer CALVIN KLEIN 1996 LOOK FOR THE THRILL IN LIFE! Rimmel lansează noua mascara Wonder

În „Turning Red / Roșu aprins”, această fază a creșterii, adolescența, este marcată într-un mod total neașteptat: atunci când emoțiile lui Mei o înving, ea se transformă într-un uriaș panda roșu. „Într-un minut, totul este perfect”, spune Shi. „Și apoi, deodată, e mult mai înaltă, mai flămândă, mai plină de emoții. Ea a fost, de fapt, transformată într-un panda roșu uriaș și singura modalitate de a se transforma înapoi într-o fată este să respire adânc, să se calmeze și să-și controleze emoțiile.”

Un film despre noi toți

Potrivit producătorului Lindsey Collins, acțiunea din „Turning Red / Roșu aprins” are loc în Toronto, Canada, la începutul anilor 2000. „Se petrece într-un timp și un loc familiar”, spune Collins. „Nu este o lume magică. Acest lucru este important pentru că povestea în sine este destul de fantastică, cu o fată care atinge un tip magic de pubertate și se transformă într-un mare panda roșu - totuși, cu toții încă putem empatiza cu ea”.

Rujul roșu- trendul statement în make-up al toamnei 2022: 14 posibilități de a purta rujul roșu ca o zeiță în această toamnă Sărbătorile prind culoare și spun povești cu noua colecție OPI Jewel Be Bold Manichiura franțuzească în varianta sa minimalistă face ravagii în acest an! 20 de modele de Manichiură Franțuzească Micro (dar mega elegantă)

„Este vorba despre acel moment din viața noastră când încercăm să ne dăm seama cine suntem. Avem o fată care este sfâșiată între familia și prietenii ei și care descoperă că nu este deloc cine credea că este. Și mai avem mama a cărei fiică este brusc interesată de muzică ciudată și de băieți – o mamă care se luptă ca fiica ei să devină ceea ce trebuie. Este o temă universală, indiferent dacă ești părintele, copilul sau poate ambele.”

Dar, spune Collins, nu doar acea relația profundă deosebește filmul de alte povești despre maturitate, ci și abordarea lui Shi. „Are o energie pe care o găsesc cu adevărat captivantă – este un motor”, spune Collins. „Se mișcă repede; este super hotărâtă.”

Voci de aur

Cineaștii au apelat la nou-venita Rosalie Chiang pentru a fi vocea lui Meilin; Sandra Oh își împrumută vocea mamei protectoare a lui Mei, Ming. Grupul de prieteni uniți al lui Mei sunt Ava Morse, ca Miriam, Maitreyi Ramakrishnan, ca Priya, și Hyein Park, ca Abby. Distribuția îi include și pe Orion Lee în rolul tatălui lui Mei, Jin, Wai Ching Ho în rolul bunicii, Tristan Allerick Chen drept colegul de clasă Tyler și Addison Chandler ca Devon, iubitul secret al lui Mei.

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Pasiune în roșu – Red in the city by Mari Luca cu nuanțe din portofoliul #OPI Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Regizoarea Domee Shi a pornit demersurile din spatele filmului „Turning Red / Roșu aprins” cu o misiune importantă: să-și cunoască personajele. „Cred că definirea personajelor cât mai devreme posibil este cel mai important lucru pentru a crea o poveste bună”, spune ea. „Primul obiectiv al unui regizor este ca publicul să se îndrăgostească de personajele tale – să fii suficient de interesat de ele în primele cinci până la zece minute pentru a vrea să stai jos și să le urmezi în călătorie pentru următoarea oră și jumătate.”

Mai multe informații pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri