Nu mai hrăniți păsările cu pâine sau pufuleți! Uite ce trebuie să faci dacă vrei să ajuți păsările de pe lacurile din parc

11 Ianuarie 2022 publicat în Entertainment 2 share-uri

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la hrănirea păsărilor de pe lacuri pe timp de iarnă. Ornitologii lansează aceste advertismente în fiecare iarnă, însă, se pare că prea puțini cunosc importanță hrănirii adecvate a păsărilor în această perioadă. Cu bune intenții, oamenii pot pune în pericol foarte ușor sănătatea înaripatelor, de aceea este impetuous necesar ca vocea specialiștilor să fie răspândită cât mai mult în mediul online și nu numai.

Păsările care trăiesc pe lacurile din parc au nevoie de o altă îngrijire pe timp de iarnă față de perioada verii. Ornitologii trag semnale de alarmă cu privire la hrănirea inadecvtă a acestor viețuitoare și îndeamnă oamenii să renunțe la a le mai arunca pâine, pufuleți sau cozonac păsărilor de pe lacurile din parcuri.

Deși oamenii pot fi bine intenționați, specialiștii atrag atenția la faptul că hrănirea păsărilor cu stiksuri, covrigi sau alte derivate de patiserie le pot pune viața în pericol, potrivit TVR. Există și persoane care cunosc regulile, însă prea puține.

Sursă foto: Pixabey

Potrivit specialiștilor, păsările care trăiesc pe lacurile din parc pot fi hrănite iarna doar cu semințe crude de floarea soarelui, nuci, bucăți de fructe sau legume fierte, precum cartofii, morcovii sau țelina. Pentru păsările acvatice sunt potrivite în mod special plantele, salata verde sau varza tocată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

Mai mult, potrivit TVR.ro, păsările ar trebui hrănite doar în acele zile geroase, atunci când suprafața lacului este înghețată. Altfel, ele ar trebui lăsate să se descurce singure în mediul lor natural și să își procure singure hrana.

Așadar, la următoarea plimbare în parc, recomandat este să țineți cont de adveritsmentele specialiștilor și dacă nu aveți la îndemână mâncare potrivită conform sezonului rece, vă puteți limita doar la a le fotografia sau pur și simplu admira pe cele care înfrumusețează radical peisajul unui petec de natură din mijlocul orașului.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri