Apple a lansat în octombrie seria iPhone 12. Cei de la Cupertino s-au lăsat așteptați, dar în cele din urmă au adus publicului patru noi telefoane, deși ultimele două, iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max, cu o lună mai târziu.

Odată apărute telefoanele din seria 12, putem face în sfârșit comparație față în față între modelele nou apărute și cele din seria 11. Care sunt, așadar, diferențele dintre iPhone 11 și iPhone 12?

iPhone 11 vs. iPhone 12

Ei bine, să începem cu prima comparație: iPhone 11 vs iPhone 12. Acesta este cea care simte viitoarele diferențe dintre modelele superioare, mai ales în ceea ce privește compoziția internă. Dar, înainte de a intra în interiorul șasiului, trebuie să aruncăm o privire la exterior. Prima diferență pe care o remarcăm este tocmai structura sa, unde „mărul mușcat” renunță la marginile teșite și se bazează pe structuri netede. Ecranul are aceeași extensie în ambele cazuri: 6,1 inci cu bretonul acum clasic în partea de sus.

iPhone 12 cele mai bune oferte pe emag!

Dacă mergem la partea din spate, cei de la Cupertino nu au schimbat modulul pătrat în care sunt montate cele două camere care utilează terminalele. Desigur, Apple promite că sticla protectoare rezistă de patru ori mai mult la impact decât predecesoarea sa. Schimbările de la iPhone 12 la iPhone 11 sunt la interior, unde remacăm prezența unui nou procesor A14 marcă proprie, care este primul chip de 5nm și cu 5G al producătorului american. Aceasta este cea mai remarcabilă caracteristică: cea mai nouă conectivitate în cel mai mic spațiu posibil și cu 50% mai multă putere decât A13.

iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro

Acum, că am văzut diferențele dintre iPhone 11 și iPhone 12, să trecem la versiunile lor Pro. În esență, Apple repetă aceeași formulă ca și ultima generație: oferă un terminal „vitaminizat” cu aceeași dimensiune de ecran, dar cu o putere mai mare. Din nou, diferența externă se observă la margini, întrucât modulul cu senzorul său triplu de pe spate este neschimbat. Cu toate acestea, iPhone 11 Pro a fost mai mic decât predecesorul său și în această versiune au fost echivalate. Cu alte cuvinte, iPhone 12 Pro este cu 0,3 inci mai mare decât predecesorul său.

Trebuie remarcat faptul că sticla din spate este una dintre cele mai rezistente ale firmei până în prezent, mult mai dură decât cea văzută la telefoanele din generația trecută. În interior, avem o memorie minimă de 128 GB și un chip mai bun pe iPhone 12 Pro comparativ cu 11 Pro, odată cu sosirea procesorului A14, care integrează funcții avansate de procesare pentru a face fotografii și videoclipuri în format RAW de mari dimensiuni dar fără a afecta detaliile.

Noua generație de telefoane iPhone 12 a ajuns și în România la precomandă pe emag de ceva timp! Livrările sunt disponibile după Black Friday (13 noiembrie)

iPhone 11 Pro Max vs iPhone 12 Pro Max

Am ajuns la modelele de top al ambelor generații în această comparație, între iPhone 11 Pro Max și iPhone 12 Pro Max. Cele două terminale sunt vârfurile de gamă ale mărcii și acest lucru se observă atât îla ​​interior, cât și la exterior. La exterior, ambele depășesc șase inchi, dar iPhone 11 Pro Max are 6,5 inchi, iar versiunea din acest an este cu 0,2 inchi mai mare.

Ca o curiozitate care afectează și modelele anterioare, noul iPhone 12 are un sistem de magneți de înaltă calitate în spate. Aceștia nu numai că vor avea grijă de încărcarea prin inducție a terminalului, dar vor fi utili și pentru atașarea noilor accesorii MagSafe, care aderă la dispozitiv chiar și cu capacul pus.

iPhone 12 Mini, marea noutate Apple

Aici nu mai este vorba de o comparați între iPhone 12 și iPhone 11, pentru că iPhone 12 Mini nu are echivalent în generația precedentă, nu are un dispozitiv cu care să poată fi comparat. Poate fi comparat cu iPhone SE 2020? dacă da, ne confruntăm cu un terminal mai mare în iPhone 12 Mini (5.4 inchi față de 4.7 inchi). Designul este același cu cel anterior, dar noul dispozitiv are un obiectiv suplimentar pe spate. Toate acestea, fără a mai menționa procesorul, unde iPhone 12 Mini câștigă având cea mai recentă conectivitate 5G și o putere mai mare.

Apple vrea sa recupereze la capitolul vânzări, unde a căzut pe locul 4 la nivel mondial, din punct de vedere al volumului vânzărilor, fiind depășită de Xiomi. Apple a vândut doar 41,6 milioane de iPhone în al treila trimestru al anului, cu 10,6% mai puțin decât anul precedent, ceea ce o plasează pe Apple pe locul 4 mondial, pentru prima dată în istorie, cu o cotă de piață de 11,8%.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri