Activități transmise live pe Facebook pentru utilizatori de toate vârstele!

Comunicat de presă

Pentru a-i încuraja pe români să stea acasă de Paște, Facebook le propune o serie de activități care se vor desfășura pe platformă și de care se pot bucura alături de alți membri ai familiei, indiferent de cât de mare e distanța care îi desparte. Într-o perioadă pe care cei mai mulți dintre noi o petreceau în mod normal alături de familie sau călătorind, activitățile transmise pe Facebook în perioada 18-20 aprilie ne ajută să descoperim noi moduri de a ne petrece timpul liber din zilele de Paște, de acasă.

Printre inițiativele culturale, evenimentele și activitățile sportive care vor avea loc în acest weekend pe Facebook se numără:

  • MNAC Bucharest găzuiește, pe Facebook, Ateliere MNAC pentru acasă, o serie de ateliere săptămânale pentru acasă inspirate de expoziția Christoph Niemann. Punct de vedere, cât și de alte expoziții din cadrul muzeului.
  • Pentru cei mici, Teatrul Țăndărică anunță 4 reprezentații, perfecte pentru zilele de Paște: pe 18 aprilie, vor fi difuzate „Scufița Roșie” și „Capra cu trei iezi”, iar 19 aprilie vor fi difuzate „Motanul Încălțat” și „Aplodor”.
  • Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania Liviu Rebreanu continuă seria de video-uri „Din vorbă-n vorbă”, invitat pentru cel de-al treilea episod fiind Richard Balint.
  • În acest weekend, Teatrul Municipal Bacovia va difuza, pe pagina de Facebook a teatrului, 3 spectacole: sâmbătă, 18 aprilie, vor fi transmise „Fetița cu Chibrituri”, de la ora 11:00, și „Stan Pățitul”, de la ora 11:40, iar duminică, 19 aprilie, va fi difuzată „Piațeta”, începând cu ora 18:00.
  • RADAR New Media Art găzduiește STĂM ACASĂ #contează, prin care își dorește să îi ajute pe oameni să conștientizeze cât este de important să #stămacasa în această perioadă și, pe de altă parte, să ofere susținere comunității artistice autohtone.Proiectul reunește 10 artiști de new media, Alina Anca și Daniel Bega de la Aural Eye, Albert Kaan, Adistu, Dragos Dragos, Dan Fiera și Serban Ntjr de la Noetic, Vlad Lazarescu, Redulian și vloop ce vor proiecta din propriile case pe clădirile din vecinătate animații și mesaje menite să ne încurajeze și să ne apropie în această perioadă dificilă. Proiecțiile vor fi acompaniate de un live performance realizat de către Alexei Turcan.
  • Într-o perioadă în care mai toate expozițiile sunt anulate, ETAJ iese în stradă și în online cu o serie de proiecții video a unor filme realizate de artiști care au răspuns invitației a participa la acest proiect. Proiecțiile vor fi vizibile de la fereastră și pe Facebook.
  • După câteva zile pline de bunătățuri, cei de la Clubul Sportiv Kyodai ne invită la Kickboxing Online - Antrenament live, o sesiune de mișcare bine venită după meniurile de Paște.
  • Teatrul Regina Maria schimbă jocul și ne prezintă „Seara de Ajun” e o tragicomedie fascinantă, în care Gary, Simon și Cherry, se ceartă pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat Crăciunul.

În  această perioadă, în care #stămacasă, avem nevoie mai mult ca oricând de activități care să ne țină ocupați și conectați la lucrurile care contează cu adevărat. Mai ales într-un weekend în care, în mod obișnuit, am fi fost alături de familie pentru a sărbători Paștele. De la discuții video pe Messenger cu bunicii și prietenii de la școală, la inițiative care își propun să aducă evenimentele culturale pentru copii la un click distanță de noi, și până grupuri din care ne putem inspira pentru următoarea activitate pe care să o propunem celor mici, online-ul devine mai mult ca niciodată locul în care găsim sprijinul de care avem nevoie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Pentru a le mulțumi celor care transformă resursele și business-urile de pe platformele sale în instrumente care aduc un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19, Facebook își propune să promoveze cele mai interesante inițiative destinate copiilor create de utilizatorii din România. Evenimentele culturale, piese de teatru pentru copii și adulți și inițiativele care aduc arta în online sunt doar câteva exemple de astfel de inițiative create pe platformele Facebook în ultimele zile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri