Studiu: Aproape două treimi dintre tinerii români se îndrăgostesc în vacanțe

13 August 2019 publicat în Entertainment 1 share-uri

Un studiu realizat arată că 27% dintre respondenții din România s-au îndrăgostit în timpul unei vacanțe, iar dintre aceștia, 67% au sub 35 de ani.

Comunicat de presă

Studiul realizat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că 27% dintre respondenții din România s-au îndrăgostit în timpul unei vacanțe, iar dintre aceștia, 67% au sub 35 de ani. Interesant este că 35% dintre bărbații care au participat la studiu au afirmat că li s-a întâmplat cel puțin o dată să se îndrăgostească în timpul unei vacanțe, pe când dintre participanții de sex feminin doar 20% au răspuns afirmativ. 

Deși pare un procentaj mare, ne situăm foarte aproape de media respondenților din toate cele 22 de țări participante la sondaj: 26%. Mitul sângelui latin pare a se confirma, respondenții din țările din America Latină dominând clasamentul celor care se îndrăgostesc în timpul călătoriilor: Columbia - 37%; Argentina, Mexic și Chile - 35%. La polul opus, participanții care nu se deschid foarte mult în timpul vacanței sunt cei din Canada (15%), Finlanda și Australia (16%).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Unde se întâlnesc sufletele pereche

Dintre românii care au declarat că și-au găsit perechea în timpul unei vacanțe, aproape o treime (32%) s-au cunoscut pe plajă. Se pare că soarele care răsare din mare nu încălzește doar nisipul, ci și inimile celor care îl privesc. Totuși, nu la fel funcționează lucrurile și pentru cei din Suedia: 31% dintre cei care s-au îndrăgostit în timpul vacanței și-au cunoscut jumătatea într-un club sau un bar.

Un alt context propice pentru aceste schimbări emoționale pare a fi și grupul de călătorie. Un sfert dintre îndrăgostiții în vacanță au afirmat că persoana care le-a atras atenția făcea parte din grupul alături de care călătoreau.

Drumul către locație este cel puțin la fel de important ca destinația, întrucât 11% au precizat că au întâlnit persoana iubită în avion, autobuz sau tren.

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Românii se îndrăgostesc mai ușor atunci când fac activități dinamice sau exerciții fizice. În privința acestui aspect, alături de americani, avem cel mai mare procentaj (10%) al relațiilor începute în cadrul unor drumeții montane, cursuri de yoga sau alte forme de relaxare ce presupun efort fizic. Cei care nu sunt ajutați de experiențe active pentru a se deschide emoțional sunt reprezentanții Austriei, Poloniei și Argentinei, fiecare cu un procent de doar 4%. Echivalentul acestui context pentru participanții din Australia pare a fi magazinul sau un centru comercial: 15% dintre australieni au început o relație în vacanță în timp ce erau la cumpărături.

 
Povestim experiențele?

Dintre cele 22 de naționalități participante la studiu, românii sunt cei care își doresc cel mai mult să povestească experiențele din vacanță prietenilor sau familiei: 47% au spus că unul dintre primele lucruri pe care le fac la întoarcere este să împărtășească ce au trăit cu cei dragi. Din nou, este posibil ca aceasta să fie o altă trăsătură a marii familii latine, întrucât cei care completează acest top provin din Columbia (44%) și Mexic (42%). În partea opusă se află turiștii finlandezi (14%) sau suedezi (15%).

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Studiul a fost realizat pe datele colectate în 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de țări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Foto main: By Song_about_summer /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri