19 Decembrie 2018 publicat în Entertainment 12 share-uri

În noua producție marca Disney, Mary Poppins e gata să ofere o mână de ajutor tinerei generații a familiei Banks care se confruntă cu o pierdere personală grea.

„Personajul meu este cu totul magic. Jack are grijă de luminile din Londra, e cel care le aprinde seară de seară și le stinge la răsăritul soarelui, dar e și cel care pornește într-o aventură incredibilă alături de Mary Poppins, aducând lumină tuturor celor din jurul lui”, explică Miranda.

O mega producție

Producătorii au ales să filmeze în diverse locuri din Londra, tocmai pentru a da filmului acea notă aparte de realism. Printre punctele cheie unde au fost montate platourile de filmare se numără și catedrala Sf. Paul, Palatul Buckingham, Turnul Londrei, celebrele străzi Cowley și King Charles, bursa londoneză etc.

Fiecare colț în care s-a filmat a necesitat montarea de lumini speciale care să complimenteze atmosfera filmului. Nu întâmplător piesa de deschidere din musical se numește „Sub cerul londonez” și, deși vremurile sunt tulburi, melodia în sine este o scrisoare de dragoste despre oraș.

A fost nevoie de numeroase ore de documentare pentru a crea atmosfera specifică Londrei anilor ’30, iar munca asiduă se vede în amplele decoruri folosite pentru a crea, de exemplu, aleea Cherry Tree (a durat 18 săptămâni să fie gata), magazinul lui Topsy (care a presupus o muncă de șapte luni) sau interiorul casei Banks și enormul parc abandonat.

Nici munca la cele 448 de costume originale din musical nu a fost mai ușoară. Multi premiatul designer de costume Sandy Powell a muncit peste nouă luni la ele, cu ajutorul a numeroși croitori, pictori, designeri etc.

„Nu există nimeni mai talentat ca Sandy Powell. Înțelege personajele, povestea și are o intuiție fabuloasă când vine vorba de culori și modele, și o imaginație pe măsură”, spune producătorul Marc Platt.

Un alt element de producție care face filmul cu totul special este faptul că regizorul Rob Marshall a apelat la peste 70 de animatori pe care i-a recrutat special ca să creeze animații 2D, potrivite să redea acea nostalgie specifică primului film.

Astăzi animațiile 2D sunt considerate o formă clasică de artă, iar designerii implicați în proiect au petrecut peste 16 luni să creeze toate animațiile din film.

SINOPSIS:

Foştii copii avuţi sub tutelă de fantastica dădăcă, Jane şi Michael Banks sunt acum adulţi, iar Michael are şi el trei copii. O tragedie de familie îi face să apeleze la ajutorul dădacei lui din copilărie (Mary Poppins, interpretată de Emily Blunt), iar aceasta (cu ajutorul unui lămpaş, Jack, interpretat magistral de actorul Lin-Manuel Miranda), încearcă să readucă, precum odinioară, bucuria în sufletele membrilor familiei Banks.

Misiunea lui Mary Poppins nu e deloc ușoară, mai ales că și Michael (Ben Whishaw), și copiii săi (interpretați de Pixie Davies, Nathanael Saleh și Joel Dawson) sunt deprimați și triști.

În regia lui Rob Marshall, producția marca Disney se bucură de nouă cântece originale, compuse de Marc Shaiman și Scott Wittman, dar și de vocile speciale ale protagoniștilor Emily Blunt și Lin-Manuel Miranda.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri