12 Septembrie 2018 publicat în Entertainment 28 share-uri

Dacă ții cont de câteva sfaturi esențiale atunci când pleci în vacanță, poți să eviți problemele de sănătate, astfel încât să te bucuri din plin de timpul tău liber.

Călătoriile sunt poate cea mai bună modalitate ca să te relaxezi și să te simți bine. Însă nu de puține ori te poți trezi cu o problemă de sănătate care să îți dea peste cap planurile, pe lângă faptul că îți strică buna dispoziție.

Din fericire, dacă ții cont de câteva sfaturi esențiale atunci când pleci în vacanță, poți să eviți problemele de sănătate, astfel încât să te bucuri din plin de timpul tău liber. Iată câteva din sfaturile noastre:

Hidratează-te

Hidratarea este esențială, mai ales dacă pleci într-un loc călduros sau petreci mai mult timp la plajă. Chiar și câteva ore de plimbat prin oraș pot duce la deshidratarea organismului. Nu trebuie neapărat să bei litri de apă, ci există mai multe soluții eficiente ca să te hidratezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

De exemplu, cei de la thedailymeal.com propun ca atunci când călătorești să adaugi în dietă semințe de chia, care, puse la înmuiat rețin de 12 ori greutatea lor în apă sau să mănânci fructe cu un conținut ridicat de apă, așa cum este pepenele. O altă soluție este să alegi întotdeauna la prânz o supă, să bei apă de cocos și să eviți băuturile îndulcite.

Ai grijă ce mănânci

Chiar dacă ai putea fi tentată să guști din toate mâncărurile locale atunci când ești în vacanță, ține cont și de faptul că mâncarea contaminată sau care este insuficient preparată termic poate duce la apariția problemelor de sănătate. Unele alimente, în special pe timpul verii, pot provoca apariția unei toxiinfecții alimentare, deoarece se strică destul de repede dacă nu sunt depozitate corect.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dacă totuși te-ai trezit cu o toxiinfecție alimentară în vacanță, poți apela la câteva remedii naturiste, așa cum sunt ceaiurile de mușețel sau mentă şi trebuie să bei suficiente lichide, deoarece unul dintre principalele simptome care apar este deshidratarea. Preventiv, înainte să pleci în vacanță, asigură-te că ai la tine câteva medicamente și un supliment alimentar care să te ajute să combați această afecțiune.

Protejează-ți pielea

Pe cât e de plăcut să stai la plajă și să te relaxezi, pe atât de mult ar trebui să ai grijă întotdeauna să îți protejezi pielea de soare și de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Aplică o loțiune cu factor ridicat de protecție de fiecare dată când ieși la plajă sau la plimbare în oraș.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Nu uita nici de pălărie și de ochelarii de soare. Prea mult timp sub soare fără să îți protejezi capul poate duce la apariția insolației. Potrivit celor de la WebMD, primele simptome sunt durerea de cap, creșterea tensiunii arteriale, apariţia febrei și înroșirea pielii. Totodată, ar trebui să porți haine lejere, în culori deschise, care să permită pielii să respire să elimine mai ușor transpirația, care la rândul ei ajută la reglarea temperaturii corpului.

Odihnește-te

Oricât de mult ți-ai dori să te plimbi cât e ziua de lungă și să vizitezi cât mai multe obiective turistice, la fel de important este să te odihnești suficient. Deoarece este destul de greu să te odihnești pe timpul zilei, încearcă cel puțin să dormi suficient pe timpul nopții.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Conform unor studiu recent efectuat de The American Academy of Sleep Medicine, se pare că adulții au nevoie de numai șapte ore de somn pe noapte, față de opt ore așa cum se știa până acum.

Atunci când suntem în vacanță organismul poate fi dat peste cap, mai ales că ieșim din rutina noastră zilnică. Însă, dacă eviți excesele și ai grijă de organismul tău, vei reuși să eviți probleme de sănătate și vei putea să te bucuri din plin de vacanța ta vara aceasta.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri