12:06, 23 Iunie 2009 publicat în Entertainment

Roman cinematografic in spiritul marilor productii Gosford Park si Ramasitele zilei, Casa de la Riverton reinvie saga engleza de la inceputul secolului XX.

La Riverton, in 1924, un garden party reuneste crema societatii tinere. in vreme ce muzica de dans insufleteste spiritele, explozia unui glont rasuna in noapte: poetul Robbie Hunter isi pune capat zilelor, iar drama lui va schimba pentru totdeauna viata familiei Hartford. Pana si Grace, menajera, paraseste domeniul de la Riverton, incercand sa traga cortina peste tragica intamplare.

Dar trecutul reinvie dupa saptezeci si cinci de ani, cand o tanara regizoare reia filmul evenimentelor. Grace, singurul martor in viata al acelei epoci apuse, incearca sa refaca din franturi de amintiri viata din casa de la Riverton.

In fata ochilor ni se dezvaluie o lume aparte: ne plimbam prin saloanele vechii aristocratii engleze interbelice, luam parte la bucuriile, dramele si pasiunile ei, si aflam secretele ramase atata vreme nemarturisite. O veritabila saga de familie impletita din povesti tulburatoare si o meditatie profunda asupra destinului uman.

Citeste si:
Dragostea ca generozitate: Top 5 zodii care își pun sufletul pe...
Dragostea ca generozitate:...

Kate Morton s-a nascut in 1976 in sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei. A studiat arta dramatica la Trinity College din Londra, pentru ca mai tarziu sa absolve prestigioasa Academie Regala de Arta Dramatica din capitala Marii Britanii. Dar nu dramaturgia avea sa ii aduca celebritatea, ci scrisul.

Autor: Kate Morton

Citeste si:
”Raya și ultimul dragon”, aventură și metaforă despre maturizare și...
”Raya și ultimul dragon”,...

Colectia: Raftul Denisei

Editura Humanitas


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri