Casa de la Riverton

12:06, 23 Iunie 2009 publicat în Entertainment

Roman cinematografic in spiritul marilor productii Gosford Park si Ramasitele zilei, Casa de la Riverton reinvie saga engleza de la inceputul secolului XX.

La Riverton, in 1924, un garden party reuneste crema societatii tinere. in vreme ce muzica de dans insufleteste spiritele, explozia unui glont rasuna in noapte: poetul Robbie Hunter isi pune capat zilelor, iar drama lui va schimba pentru totdeauna viata familiei Hartford. Pana si Grace, menajera, paraseste domeniul de la Riverton, incercand sa traga cortina peste tragica intamplare.

Dar trecutul reinvie dupa saptezeci si cinci de ani, cand o tanara regizoare reia filmul evenimentelor. Grace, singurul martor in viata al acelei epoci apuse, incearca sa refaca din franturi de amintiri viata din casa de la Riverton.

In fata ochilor ni se dezvaluie o lume aparte: ne plimbam prin saloanele vechii aristocratii engleze interbelice, luam parte la bucuriile, dramele si pasiunile ei, si aflam secretele ramase atata vreme nemarturisite. O veritabila saga de familie impletita din povesti tulburatoare si o meditatie profunda asupra destinului uman.

Citeste si:
Iubirea în psihologie: Cele 3 'unghiuri' ale iubirii
Iubirea în psihologie: Cele 3...

Kate Morton s-a nascut in 1976 in sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei. A studiat arta dramatica la Trinity College din Londra, pentru ca mai tarziu sa absolve prestigioasa Academie Regala de Arta Dramatica din capitala Marii Britanii. Dar nu dramaturgia avea sa ii aduca celebritatea, ci scrisul.

Autor: Kate Morton

Citeste si:
7 modalități de a lua atitudine pentru viața ta
7 modalități de a lua...

Colectia: Raftul Denisei

Editura Humanitas


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri