Creierul si inteligenta emotionala

12:11, 8 Noiembrie 2016 publicat în Entertainment35 share-uri

O carte indispensabila pentru intelegerea emotiilor noastre!

Cartea "Creierul si inteligenta emotionala" este disponibila pe site-ul Elefant.ro

De ce unii oameni isi revin imediat dupa o situatie neplacuta, iar altii au nevoie de ani intregi sa treaca peste un necaz? De ce unii par sa rezoneze mereu cu cei din jur, in timp ce altii raman insensibili la emotiile celorlalti? De ce exista optimisti incurabili si pesimisti care nu se pot schimba?

Citeste si:
“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre...
“Gustă cu atenție. Bucură-te...

Asa cum ne nastem cu un ADN unic, tot astfel fiecare dintre noi are propriul Stil Emotional, ce are, in conceptia autorilor,sase dimensiuni: Atentia, Perspectiva, Rezilienta, Constiinta de Sine, Sensibilitatea la Context si Intuitia Sociala. Impreuna, ele determina ceea ce numim inteligenta emotionala, iar combinarea lor in proportii diferite explica de ce fiecare dintre noi raspunde intr-un mod propriu la evenimentele din viata sa.

Dupa 30 de ani de studiu al chimiei creierului, Davidson ne dezvaluie modul in care tiparele noastre cerebrale ne pot schimba viata si ce putem face pentru a ne imbunatati raspunsurile emotionale, folosind in acest scop inclusiv meditatia. Printr-o analiza aprofundata a legaturii minte–corp – precum si a unor boli precum autismul si depresia –, autorii trec dincolo de psihologie si de neurostiinta si ne invata cum sa atingem starea de bine si sa avem o viata implinita.

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...

Autori: Richard J. Davidson, Sharon Begley.

Cartea a fost publicata la editura Litera


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri