9 Martie 2016 publicat în Entertainment 71 share-uri

Cand supravietuiesti unui accident aviatic sau cand reusesti sa iti continui viata desi esti pe jumatate mutilat din cauza unui proiectil care a explodat langa tine, inseamna ca ai langa tine un inger pazitor care te iubeste mult. Sunt povesti extraordinare despre supravietuire, eroism si putere de a continua, iar cateva dintre acestea le poti citi in carti inspirationale despre cum sa lupti si cum sa treci peste tragedii.

Mai jos veti gasi cateva recomandari de carti scrise de eroi sau oameni care relateaza povestile unor persoane extraordinare care au simtit pe pielea lor ce inseamna sa treci printr-o tragedie, ce inseamna sa nu mai ai control asupra vietii tale. Au trecut prin momente de groaza, insa le-a fost acordata o a doua sansa la viata.

1. Surviving Auschwitz de Milton J. Nieuwsma

Surviving Auschwitz prezinta povestile emotionante a trei tinere care au supravietuit in “fabrica mortii”, lagarul de concentrare Auschwitz-Birkenau. Alaturi de fotografii cutremuratoare, Tova Friedman, Frieda Tenebaum si Rachel Hyams au povestit cu propriile cuvinte experienta traita in cel mai mare lagar de exterminare nazist.

2. Never Broken
de Sarah Arnold, Hannah Campbell si Jill Main

Never Broken prezinta trairile caporalului Hannah Campbell in timpul misiunii din 2007, in Basara, Iraq, cand un proiectil a explodat si a ingropat-o de vie. Dupa atac, Hannah a suferit leziuni ingrozitoare la fata, si-a pierdut vederea la un ochi, mana stanga i-a fost sfasiata in doua, iar piciorul stang a fost sfartecat, astfel incat medicii au fost nevoiti sa i-l amputeze.

3. The Finest de Michael Tougias si Casey Sherman

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

The Finest Hours: Furtuna extrema descrie furtuna care a rupt in doua un petrolier pornit spre Boston si in urma careia 32 de marinari au fost prinsi in interiorul pupei ce s-a scufundat, iar o parte din echipaj s-a salvat printr-o minune.

“Este o poveste reala despre oameni reali si despre ce sunt acestia capabili sa faca, si cum salvarea vietilor lor si ale altora ii ajuta sa-si inteleaga propriile forte” – spune Casey Affleck, interpretul Ray Sybert din film, un tanar inginer care se mobilizeaza pentru a-i salva pe ceilalti.

4. True Grit de Bear Grylls

True Grit, scrisa de celebrul Bear Grylls, cuprinde 400 de pagini cu povestile extraordinare ale unor oameni simpli, dar care au avut curajul sa se aventureze acolo unde nimeni nu a crezut ca e posibil sa se ajunga si care au trait experiente greu de suportat. “M-au intrebat: ce este viata? Si am decis ca viata inseamna sa facem ce putem mai bine, sa ajungem la potentialul maxim sis a ne folosim fiecare talent”, a declarant Chris Moon, unul dintre eroii din carte.

5. Flight 232 de Laurence Gonzales

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Cartea Flight 232 descrie unul dintre cele mai sangeroase accidente aviatice din istorie. Din cei 296 de pasageri aflati la bord, doar 184 au supravietuit.

6. Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica
de Radu Marculescu

Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica a lui Radu Marculescu a primit Premiul Magazin Istoric 2000 pentru cea mai buna carte din istorie. Dupa 1989, Radu Marculescu, supravietuitor al unei batalii decisive pentru al Doilea Razboi Mondial si martor direct al istoriei, a asternut pe foaie experienta prizonieratului in URSS.

7. A Long Walk Home de Judith Tebbutt

A Long Walk Home este o poveste despre cum poti, timp de 192 de zile, sa supravietuiesti dupa ce iti este furat dreptul la libertate si esti tinut prizonier de piratii somalezi.

Sursa Foto FrontPage: unsplah.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri