9 Iunie 2015 publicat în Entertainment 1 share-uri

Imparateasa Tzu Hsi se dovedeste, in viziunea lui Anchee Min, o femeie capabila sa sacrifice totul in numele adevarului si al dreptatii, dezmintind profetia conform careia "China va fi distrusa de o femeie“.
Conceput ca o continuare a povestilor fascinante descrise in Imparateasa Orhidee si a intrigilor infiripate in misteriosul Oras Interzis, romanul lui Anchee Min duce pana la capat reinterpretarea din perspectiva moderna a vietii tumultuoase a ultimei si celei mai controversate imparatese din istoria Chinei.

"Ultima imparateasa" este de fapt povestea dramatica a transformarii Orhideei dintr-o tanara puternica si increzatoare intr-o conducatoare abila, capabila sa tina fraiele unui imperiu in declin, o poveste in care dramele intime din palatele tainice ale Orasului Interzis devin pe nesimtite tragediile istorice ale unui intreg popor.

Confruntata cu necesitatea de a-si asuma o dubla regenta, cu pierderea prematura a doi fii, cu pasiuni amoroase reprimate pana in ultima clipa a vietii, cu invazia Marilor Puteri si ingenuncherea morala si economica a Chinei, imparateasa Tzu Hsi se dovedeste, in viziunea lui Anchee Min, o femeie capabila sa sacrifice totul in numele adevarului si al dreptatii, dezmintind profetia conform careia „China va fi distrusa de o femeie“.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Caria dentară – ce este și cum se tratează

Autor: Anchee Min

Carte aparuta la editura Polirom si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri