13 Martie 2015 publicat în Entertainment 21 share-uri

La o distanta de 65 de ani de la premiera animatiei de exceptie realizate de Disney, „Cenusareasa” readuce in atentia publicului basmul nemuritor care a incantat generatii intregi, intr-un spectacol vizual uimitor.

Comunicat de presa

Filmul „Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Iata care sunt cele 7 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre film:

1. Lily James, interpreta Ellei/Cenusareasa, a incercat sa adopte un stil de viata sanatos. Ea a mers zilnic la yoga, pentru a avea o silueta supla si a fi gratioasa si eleganta, asa cum trebuia sa fie Ella, personajul principal al basmului. Pentru a intra cat mai bine in rol, actrita a luat si lectii de calarie timp de sase saptamani si a citit despre lideri pacifisti precum Gandhi.

2. Producatorul Dante Ferretti si echipa sa au creat o sala de bal vasta si somptuoasa. Incaperea avea urmatoarele dimensiuni: peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si 30 de metri inaltime. Sala de bal a avut 17 candelabre facute la comanda in Itaia, aproximativ 5.000 de lumanari, mii de flori si fresce decorative, precum si draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material. „Am proiectat sala astfel incat sa fie plina de culoare, iar atmosfera de basm sa fie cea predominanta”, a declarat Ferretti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

3. Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4.8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusaresa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire din partea designerilor, datorita numarului diferit de accesorii ingenios proiectate, care sa-i ofere volum rochiei, dar sa fie si bine echilibrate. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca era imensa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei. „Am vrut sa arate asemeni unei picturi in acuarela”, a spus Powell.

4. Condurii de sticla pe care Cenusareasa ii poarta la bal reprezinta unul dintre cele mai pretuite momente din povestea originala a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul de design a fost incitant si descurajator deopotriva. „Am cercetat mai multe posibilitati de a crea un pantof de sticla si mi-am dat seama ca era extrem de important sa straluceasca, adica trebuia realizat din cristal, intrucat sticla nu sclipeste”, spune Powell. Forma pantofului a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, gasit de catre ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtata, din cauza faptului ca erau din cristal, care nu are flexibilitate. Insa au fost folosite ca recuzita fie pentru scenele in care sunt probate de fecioarele din regat, fie cand diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

5. Cenusareasa trebuie sa se intoarca acasa inainte de miezul noptii, inainte ca vraja aruncata de Zana Ursitoare sa se spulbere, iar caleasca ei sa se transforme la loc intr-un dovleac. Astfel, a fost creata o frumoasa caleasca aurie in forma de dovleac, in stare perfecta de functionare, fiind trasa de patru cai albi. Caleasca avea 3,5 m inaltime, 5 m lungime si cantarea aproape 2 tone.

6. Machiajul folosit pentru personajul Cenusareasa este unul simplu si natural, aceasta iesind in evidenta fata de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane in plus care sa se ocupe de machiaj si coafat pentru toti figurantii care luau parte la filmari. Acestia au lucrat indeaproape cu Powell si echipa sa, luandu-le cate 5 ore pentru pregatirea fiecarui personaj extra, care trebuia imbracat, machiat si fotografiat.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume 

7. Doi dintre artistii implicati in acest film au facut parte din distributia de cinci stele a seriei „Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart in „Harry Potter si Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus fata de cel pe care il joaca acum in „Cenusareasa”, unde este Zana cea Buna.

Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) si cu o distributie printre care se numara Cate Blanchett (detinatoare a doua premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) si actrita Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizaza la Oscar, filmul „Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) si David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producator executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri